foto željko karavidaKK 9

Predstava i koncert
HNK ZADAR
Subota, 15.11.2014.

20:00 h
HNK ZADAR I KAZALIŠNA DRUŽINA GLUMCI U ZAGVOZDU
F. Zeller
ISTINA
redatelj: D. Ljuština

23:00 h
DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP
Damir Kukuruzović, gitara
Goran Grgura, gitara
Bruno Urlić, violina
Ivo Sanković, bas

Sljedeće subote, 15. 11. 2015. Hrvatsko narodno kazalište Zadar sudjelovat će u Europskoj noći kazališta. Radi se o manifestaciji koja se obilježava diljem Europe, a HNK Zadar sudjeluje od samog početka, ove godine šesti put za redom.

Na programu će se naći i predstava i koncert.

U 20 sati na daskama Velike dvorane HNK igrat će predstava Istina F. Zellera u režiji Danka Ljuštine nastala u koprodukciji HNK Zadar i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu. Igraju Vedran Mlikota, Mila Elegović, Žana Bumber i Damir Poljičak. Predstava je praizvedena u HNK Zadar u ožujku ove godine te je do danas odigrana diljem zemlje.

U 23 sata Noć kazališta će se nastavit u ritmovima francuskoj jazza. U HNK Zadar nastupit će Damir Kukuruzović Django Group. Radi se o sastavu čije je djelovanje svojevrsni hommage Djangu Reinhardtu i Stephaneu Grappelliju, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća.

Vođa sastava, Damir Kukuruzović, inače vlasnik poznatog Siscia Jazz Club-a, jedan je od najpoznatijih promotora francuskog jazza na ovim prostorima. Kukuruzović je nastupio na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Miljenik je publike i kritike pa tako o njemu piše i istaknuti kritičar jazz glazbe Davor Hrvoj:

„Na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi – kad pišem o Kukuruzoviću, razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene – ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspijevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu.”

kukuruzovic