Skip to content

Njemačka kurdskim borcima šalje 4000 neprobojnih prsluka

neprobojni-prsluk

Berlin – Njemačka će iračkim Kurdima isporučiti oko 4000 neprobojnih prsluka i isto toliko kaciga te 200 radio aparata i 680 naočala za noćno osmatranje, piše na internetskoj stranici časopis Der Spiegel.

Prvi zrakoplovi s paketima poletjet će ovaj tjedan. Među ostalim u njima će se naći i 20 detektora metala te 30 protuminskih sonda sa skladišta njemačke vojske, ali i ministarstva vanjskih poslova.
Berlin na taj način odgovara na kurdske zahtjeve kada je o potrebnoj logistici riječ. Kurdi su zahtjev uputili prije dva tjedna preko agenta za vezu obavještajne službe BND, piše Der Spiegel.
Njemačka je vlada u srijedu iračkim Kurdima odlučila isporučiti oružje. »Spremni smo u najskorije vrijeme Kurdima poslati« vojnu pomoć koja će uključivati oružje, rekao je novinarima ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Na taj se način Berlin pridružio Parizu i Londonu koji su ranije objavili da će kurdskim borcima poslati oružje i odgovarajuću opremu. Njihovo stajalište odobrili su svi ministri vanjskih poslova EU-a.kraj teksta. (Foto Reuters, Novi list)