New York – skupna izložba hrvatskih umjetnika u Garis & Hahn Gallery

Collage NY3

“NOTES ON UNDOING”

Collage NY3

Umjetnici:
Igor Eškinja, Ljiljana Mihaljević, Igor Grubić, Vlatka Horvat, Zlatko Kopljar, Viktor Popović,
Tina Gverović, Damir Očko, Dino Zrnec, Hrvoje Slovenc, Marko Tadić

kustosica izložbe: Branka Benčić

Otvaranje: 20.studeni, 18-20h
Trajanje izložbe: 20. studeni – 20. prosinac
Mjesto: Garis & Hahn, 263 Bowery, New York, NY 10002

New York – U četvrtak 20. studenog otvara se izložba “Notes on Undoing”, skupna izložba suvremenih hrvatskih umjetnika u galeriji Garis & Hahn, u organizaciji IKON Arts Foundation.

Izložba kroz mnogostruke perspektive i pozicije razotkriva i razlaže mjesta i metodologije suvremenih umjetničkih praksi – kao razlaganje slike, razlaganje narativa, razlaganje predmeta, razlaganje struktura, razlaganje tijela, razlažući povijest, sjećanje… Umjetnička djela predstavljenih umjetnika ukazuju na lomove i potencijalnosti, odražavaju i suočavaju suvremeni trenutak – kroz oblike hijerarhije, slobode, vrijednosti. Izložba okuplja različite umjetničke pozicije, kojima se progovara o načinima konstituiranja zbilje ili fikcije.

IKON Arts Foundation nova je američka fondacija osnovana 2013. godine usmjerena na promociju suvremene hrvatske umjetnosti i kreativne kulture – iz područja vizualnih umjetnosti, filma i dizajna u SAD i New Yorku, a to čini putem svoje web stranice u virtualnom i organizacijom projekata u fizičkom prostoru. Web stranica IKON Arts Foundation fukcionira kao platforma na kojoj se intervjuima prate umjetnici i pojave iz vizualne umjetnosti, dizajna, filma, te služi kao baza podataka.

Izložba “Notes on Undoing” realizirana je uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Odjela za kulturu Grada Zagreba, Odjela za kulturu Grada Splita, Odjela za kulturu Grada Pule, Garis˛& Hahn, Duggal Visual Solutions, 567 Global, Ikon Arts Foundation i njihovih pokrovitelja.

Ljiljana Mihaljević The Route 2013 video preformance HD Format

http://www.ikonartsfoundation.org/
http://garisandhahn.com/portfolio/notes-on-undoing/