Nevrijeme pretvorilo dan u noć; pijavica prohujala Maksimirom

zagreb munje
Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim jugom zahvatilo je jutros zadarsko područje. Na Jazinama su automobili i autobusi doslovce plivali, a vjerovali ili ne na Forumu kod crkve sv. Donata igrao se vaterpolo.

zagreb munje

Novi val ciklone pogodio je Zadar i nešto poslije 16 sati. Jak vjetar i kiša odjednom su se zajedno sručili na grad iznenadivši mnoge turiste i domaće koji su se zatekli na otvorenom.

Slika podsjeća na onu od jutros kada je kiša potopila dobar dio staroga dijela grada, a s vodenim bujicama građani su se borili od Paga, Vira i Privlake do Zadra i otoka.

Prema informacijam Centra 112 i zadarskih vatrogasaca nova oluja nije donijela većih poteškoća, osim što su poplivali podrumi, iz kojih su i jutros crpili vodu.

Ciklona koja je pogodila Dalmaciju – stigla je oko 14 sati i u metropolu. Nebo se potpuno smračilo – spustio se pljusak praćen jakom grmljavinom. Vatrogasci imaju mnogo intervencija – građani zovu iz svih dijelova grada. Zbog pada grane na žicu kontaktne mreže, nastale su i teškoće u tramvajskom prometu.

Pravi prizori kataklizme dogodili su se na maksimirskom stadionu gdje je prohujala pijavica, javlja Jutarnji list. Ona je oštetila rasvjetna tijela i tunel kojim igrači izlaze na travnjak. Rušila je golove i nosila klupe za rezervne igrače po terenu.

Olujno nevrijeme pogodilo je i Sisak i opustosilo gradske ulice. (Foto: Borna Filić/PIXSELL, HRT)