Ne odlazimo dok se ne ispune naši zahtjevi

branitelji 3

Ivo Josipović, predsjednik RH, jučer je izjavio kako je spreman biti posrednik u razgovorima Ministarstva branitelja i ratnih vojnih invalida koji su jučer peti dan prosvjedovali pred zgradom Ministarstva u Savskoj ulici, u Zagrebu. Prosvjednici traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ.

Josipović je jučer pozvao branitelje u svoj ured rekavši kako je bitno da postoji komunikacija.

– Branitelji su ponos Hrvatske i zadaća svih je da brinu o njima i komuniciraju – rekao je Josipović.

Međutim, branitelji su predsjednika pozvali da dođe na mjesto prosvjeda u Savskoj, a kasnije su i odbili njegov poziv za susret na Pantovčaku. “Predsjednik Josipović nada se da će do sastanka u Uredu predsjednika RH ipak doći kad se za to steknu uvjeti”, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ministar Matić jučer je, kako je i najavio, na posao došao kroz glavni ulaz, ali uz jako policijsko osiguranje. U vrijeme njegovog ulaska prosvjednici su pjevali pjesmu “Oj, hrvatska mati”. Matić nije davao izjave, nego je samo odao počast kod slike Nevenke Topalušić, stopostotnog ratnog invalida Domovinskog rata, koja je umrla tijekom prosvjeda u utorak navečer. Predsjednik Udruge specijalne policije Omege Zoran Maras, najavio je kako će prosvjednici ostati pred Ministarstvom sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi o smjeni. (Foto: Jurica Galoić/PIXSEL, D.Pav./MS/glas-slavonije.hr)