Skip to content

Napadač u Kopenhagenu identificiran kao Omar el-Hussein (22)

Osumnjičenik za dva krvava napada u Kopenhagenu identificiran je kao 22-godišnji Danac Omar el-Hussein, piše u nedjelju danski dnevni list Ekstra Bladet čije je informacije preuzela danska televizija TV2 prenosi Novi list

Napadac-u-Kopenhagenu

Taj mladić, kojeg je policija ustrijelila u nedjelju, izašao iz zatvora gdje je bio služio kaznu zbog fizičkog napada, dva tjedna prije napada koji su ocijenjeni kao teroristički, navodi taj danski list, koji je objavio i fotografiju na kojoj mu je lice jasno vidljivo.

Ekstra Bladet dodaje ipak, ne navodeći izvor, da se informacije poznate o tom mladiću podudaraju s informacijama koje su objavili istražitelji.

Policija je u priopćenju navela podatke iz njegova sudskog dosjea. Omar el-Hussein je u prosincu osuđen zbog toga što je godinu prije, bez određenog razloga, nožem izbo devetnaestogodišnjaka na kolodvoru u Kopenhagenu.

Većinu izrečene kazne proveo je u pritvoru prije završetka suđenja.

Mladić je, piše list, član bande Brothas, u četvrti Noerrebro, gdje je pucao na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ga.

Policija nije bila objavila ime osumnjičenika prije iznošenja ovih informacija. “Mladić je star 22 godine, rođen je u Danskoj, poznat je policiji zbog nekoliko prekršaja, među kojima i zbog neovlaštenog nošenja oružja i nasilnog ponašanja. Poznat joj je i zbog povezanosti s bandama delinkvenata”, dodaje u priopćenju. Foto Reuters