Najbolje: L. Artuković

Sample Image

 

Izložba Lovre Artukovića druga je u nizu izložaba ciklusa nazvanog ‘Prve retrospektive’. Nakon predstavljanja slikarice Nine Ivančić, kustosica Ana Medić odlučila je predstaviti jednog od najintrigantnijih autora srednje generacije hrvatskih umjetnika, Lovru Artukovića.

Sample Image

Ovaj slikar opredijelio se za klasično dvodimenzionalno slikarstvo kojega je u epohi nazvanoj ‘krizom slikarstva’ ponovno aktualizirao, preuzevši metode iz suvremenih vizualnih medija te posudivši tehnike iz filma, stripa i videa.

Nakon usvajanja jedne nove metodologije unutar tradicionalnog medija, okreće se čistom uživanju u činu slikanja, zahvaćajući i obuhvaćajući stvarnost u svim njezinim vidovima. Rezultat su slike našeg vremena kao svjedoci našeg trajanja – naših susreta, strahova, želja i osjećaja.

Sample Image

Lovro Artuković slikar je urbane ikonografije, koji se u okviru tradicijskog medija kao što je slikarstvo koristi metodama iz suvremenih vizualnih medija ostvarujući jedan od najzanimljivijih opusa srednje generacije hrvatskih slikara. Artuković je kroničar našeg vremena, njegove su slike odrazi sadašnjosti, naših susreta, nadanja, strahova, uzleta i padova. Klasična slikarska forma ponovno je aktualna, preuzevši metode iz vizualnih medija, ali i jedan sasvim osoban i autentičan autorski pristup.

url: http://www.galerijaklovic.hr/

Sample Image