Najavu – Predstava “Istina” u sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta

istina foto željko karavida

istina foto željko karavida

Program 20. Zadarskog kazališnog ljeta nastavlja se u srijedu, 23. srpnja, sa početkom u 21:30 i to predstavom Istina. Komedija je nastala po tekstu mladog, uvaženog i od kritike priznatog francuskog pisca i dramatičara Floriana Zellera a na hrvatske kazališne daske postavljena je u produkciji HNK Zadar i Glumačke družine Glumci u Zagvozdu pod redateljskom palicom Danka Ljuštine. Priču o lažima, istini i preljubu na sceni interpretiraju Vedran Mlikota, Mila Elegović, Damir Poljičak i Žana Bumber.

Ovaj moderni i urbani vodvilj koji svojim duhovitim obratima oduševljava publiku svih generacija a istodobno pruža glumcima veliko zadovoljstvo igre, dokazuje kako je riječ o izuzetno uspješnoj komediji jednog od najplodnijih pisaca mlađe generacije u Francuskoj.

I hrvatska interpretacija spomenutog teksta već nakon prve izvedbe osvojila je domaću publiku kako onu zadarsku tako i publiku diljem Lijepe naše od Slavonije pa sve do Zagvozda.

Spomenuta predstava praizvedena je 27. ožujka ove godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar kao prvi plod suradnje između spomenutog teatra i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu.