Skip to content

“Mozart u vrtu” u Atriju Klovićevih dvora

mozart koncert 080

U četvrtak 17.07. u 21:00 obavezno dođite u Atrij Klovićevih dvora, jer tu Vas očekuje pravi glazbeno-scenski spektakl – “MOZART U VRTU”

Don Giovanni i Zerlina, Papageno i Papagena, Tamino i Pamina, čak i jedan mali Kupido… Glazbena čarolija genija iz Salzburga – velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta – očekuje nas na toj glazbeno-scenskoj izvedbi pod otvorenim nebom na Gornjem gradu.

Zagrebački orkestar mladih od 40-ak mladih glazbenika, uz kostimirane mlade glumce i pjevače garantiraju doživljaj glazbe, scene, izvedbe i kostima kakav još niste doživjeli!

Izvedba će predstaviti dvoje sjajnih mladih pjevača, sopranisticu Antoniu Dunjko i baritona Leona Košavića, slavna Mozartova pisma tumačit će zapaženi mladi glumac Vedran Komerički, a njegovu sestricu Nannerl koja će nas voditi kroz ovu glazbeno-scensku čaroliju mlada i nadarena Dunja Fajdić. Cjelokupnom izvedbom ravnat će zapaženi maestro, veliki promotor djela W. A. Mozarta u Hrvatskoj – Igor Tatarević.

Mozartova razmažena supruga Constanza pokušat će u jednom trenutku od svoga dragog Wolfija izvući novce za haljinu po posljednjoj pariškoj modi, a kad utihnu i zadnji zvuci dramatične Simfonije u g-molu, znat ćete da ste doživjeli nešto sasvim posebno. I tada ćete svima moći reći da ste na Gornjem gradu – u DVORIŠTIMA – doista doživjeli “Mozarta u vrtu”!

Ulaz je slobodan.