Mitrović u galeriji ULUPUH

Sample Image
Sample Image
Nikola Radovani: Zračenje

U okviru ovogodišnjeg, jubilarnog ZGRAF-a 10, u subotu, 10.5. u 11 sati u Galeriji ULUPUH  u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu mr.sc. Ivica Mitrović, predavač na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, predstaviti će specifičnosti nastavnog pristupa Odsjeka te kroz prezentaciju studentskih radova (piktogram, znak, logotip; plakat; vizualni identitet; tipografija, layout; kampanje, akcije; ambalaže; interaktivni digitalni mediji, dizajn interakcija) ilustrirati obrazovni program koji je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u žiri medijski, društveni i kulturni kontekst te tematsku orijentaciju na područje digitalnih medija i znanstveno-teorijski rad u područjima važnim za dizajnersku praksu. 

Prezentacija se održava uz izložbu "DVK 97-07 graphic | interactive – updated", izbor studentskih radova iz dosadašnjih 11 godina djelovanja Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, koja ostaje otvorena do 12.5.2008.

Sample Image
Maris Čilić: Tvrdalj

 Mr. sc. Ivica Mitrović je predavač na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije u Splitu. Posljednjih godina se bavi multidisciplinarnim istraživanjima u području novih medija, koji uključuju stručnjake iz sociologije, komunikologije i kognitivne psihologije, te radi na doktorskoj disertaciji iz područja interakcije čovjeka i računala. Konstantno djeluje na promoviranju nove specijalizacije u području dizajna, dizajna interakcija, u Hrvatskoj. Ima veliko iskustvo u organiziranju i vođenju multidisciplinarnih radionica koje zahtijevaju grupni rad i suradnju polaznica i polaznika.

Sample Image
Rafalela Dražić: UnZine3