Ministar Lalovac: Utajivači poreza, sad vam je odzvonilo

lalovac

Ministar Lalovac će potpisati međunarodni sporazum prema kojem će se podaci o računima hrvatskih državljana u 52 države automatski dostavljati našim poreznim vlastima

lalovac

Građani koji sele novac u inozemstvo kako bi izbjegli plaćanje poreza ubuduće neće moći mirno spavati.

– Utajivačima je odzvonilo u Europi, Americi, a sad i u Hrvatskoj- rekao je Boris Lalovac za Media servis. Idućeg tjedna ministar financija će u Njemačkoj potpisati međunarodni sporazum prema kojem će se podaci o računima hrvatskih državljana u 52 države svijeta automatski dostavljati našim poreznim vlastima.

– Naši građani utaje oko sedam milijardi kuna – kaže ministar financija.

Podatke će razmjenjivati bez posebnih naloga. U Hrvatsku uskoro dolaze i američki stručnjaci koji će pomoći u osposobljavanju sustava. Lalovac osniva i poseban ured.

– Mogu reći da s glavnim državnim odvjetnikom imamo izvrsnu suradnju. Sad formiramo Ured za velike porezne utaje, koji svakodnevno razgovara s glavnim državnim odvjetnikom, i to se sad iz temelja mijenja. Uspostavili smo suradnju na svim razinama, ona je sad potpuno nova. I vrlo brzo pokazat ćemo rezultate obrade zahtjeva koje mi obrađujemo. Evo, pustite nas nekoliko mjeseci da vidimo, jer sad su se ekipe formirale i imaju dosta posla. Učinci će se vidjeti svakako, ako ne do Nove godine, onda početkom sljedeće – rekao je Lalovac. (24sata)