Ministar Jovanović progoni ravnateljicu koja je prijavila korupciju

Zeljko-Jovanovic

Zeljko-Jovanovic

U petak 10. siječnja u Vukovaru će se održati konferencija pod nazivom ‘Ministre Jovanoviću, umjesto političkog progona, imenujte ravnateljicu Budimir’ koja ima za cilj upozoriti javnost na nepravedne i vlastitim interesima vođene postupke ministra Željka Jovanovića prema ravnateljici Budimir. Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač, a koja će uz ravnateljicu Budimir govoriti na tiskovnoj konferenciji, poslala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Od 2008. do 2011. godine kao predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Hrvatskog sabora g. Željko Jovanović bio je među najglasnijim u osudi nepravde, kriminala i pojedinih slučajeva kršenja ljudskih i radnih prava građana.

Po dolasku na vlast i poziciju ministra, svoja obećanja je zaboravio i iznevjerio glasače koji su mu poklonili vjeru. Vođen neznanjem, netolerancijom i mržnjom prema političkim neistomišljenicima zlorabi ministarske ovlasti, upušta se u nepravedne i nerazumne obračune sa prosvjetnom strukom, učiteljima, nastavnicima i profesorima, što je potpuno nespojivo i neprihvatljivo s onim što bi trebao biti i s onim što bi kao ministar znanosti, obrazovanja i športa trebao raditi.

Uskratom davanja suglasnosti na imenovanje izabrane kandidatkinje profesorice Marije Budimir za ravnateljicu osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru, ministar Željko Jovanović u maniri mjesnog političkog komesara, pokazuje da je za njega stručnost i sposobnost prosvjetara od tercijarne važnosti, a politička pripadnost i podobnost od primarne važnosti.

Za Jovanovićevo davanje suglasnosti nažalost nije bila dovoljna odluka školskog vijeća kojom se i u drugom mandatu daje povjerenje profesorici Budimir, nisu bili dovoljni uspjesi na nastavnom području, niti u dosadašnjem uspješnom organizacijskom, materijalnom i financijskom vođenju škole. Sve to na žalost našem ministru znanosti, obrazovanja i školstva nije bilo bitno. Njemu je za uskratu suglasnosti jedino bilo bitno političko uvjerenje i politička aktivnost dotadašnje ravnateljice Budimir. Umjesto da se kao ministar stavi u funkciju odgoja i obrazovanja djece, stavlja se u maniri egzekutora i političkog komesara u funkciju vlastite političke fikcije. Ministru bi trebalo biti jasno da političkom nadmetanju nije mjesto u školi i da je jedini kriterij za imenovanje na dužnost ravnatelja kvaliteta i stručnost rada.

Takvo ponašanje ministra potpuno je neprihvatljivo i nanosi štetu samom Ministarstvu, školi Siniše Glavaševića i djeci koja je pohađaju.

Udruga „Zviždač” u cijelosti podržava prof. Mariju Budimir, te od ministra Jovanovića očekuje ispriku i davanje osporene suglasnosti na imenovanje prof. Marije Budimir za ravnateljicu osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru. (Foto: Rts.rs, Dnevno.hr)