Skip to content

Milanović potpisao potporu Josipovićevoj predsjedničkoj kandidaturi

milanović-potpis

Predsjednik Republike i kandidat za novi predsjednički mandat Ivo Josipović obišao je u utorak navečer štand na Trgu bana Jelačića na kojem se prikupljaju potpisi njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, a potporu mu je svojim potpisom došao dati i predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović.

Josipović je novinarima izjavio kako očekuje pobjedu, ističući da se i u novom mandatu želi zalagati za pozitivne vrijednosti kako bi Hrvatska dobila novi društveni okvir i izabrala “dobar, pravi put”. “Moj koncept je sadržan u ustavnim promjenama koje predlažem i vrijednostima za koje sam se zalagao i u prvom mandatu – pravda, pomirenje društvena harmonija i gospodarski razvoj u okviru nadležnosti predsjednika Republike”, poručio je.

Upitan nije li nezgodno da kao aktualni predsjednik vodi kampanju, Josipović je uzvratio protupitanjem: “A što bi radio kandidat za predsjednika nego bio u kampanji”.

Za proces prikupljanja potpisa, koje je počelo u prvim minutama utorka, rekao je kako ide vrlo dobro i u skladu s očekivanjima. Potom je kratko razgovarao s građanima koji su mu došli potpisom dati potporu, a zatim obišao i obližnje štandove svojih protukandidata Kolinde Grabar Kitarovića i Milana Kujundžića.

Premijer Milanović je, na upit novinara je li Vlada odlukom o povećanju iznosa za financiranju kampanje Josipoviću “otežala život”, odgovorio kako su ga onda otežali i drugima. “Mislim da sam sve rekao o tome. Potpuno beznačajna stvar”, kazao je. (Foto: FAH, Izvor: narod.hr/h)

Optimized by Optimole