Milanović: Čuvao sam municiju tri godine i bio vrlo blag prema bankama

milanovic vladahr

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske ZoranMilanović danas boravi u službenom posjetu Republici Estoniji. U izjavi za medije kazao je da će Hrvatska 1. srpnja 2015. godine, kada je najranije moguće, poslati zahtjev za članstvo i ulazak u Schengensku zonu, a komentirao je i krizu s frankom, javlja N1 televizija.

Milanović je rekao kako se razmatra konverzija kredita u kune po uzoru na model koji je primijenila Mađarska krajem prošle godine.

“Srećom, hrvatski bankarski sustav bio je dosta pouzdan. Nikad nije bio izložen rizičnim zaduživanjima i ne postoji znak bankarske krize u Hrvatskoj. Nisu bili dovoljno oprezni kada su nudili jeftine kredite prije šest, sedam i osam godina. Banke će morati preuzeti trošak u ovom slučaju.

Osim toga, razmatramo mogućnost uvođenja posebne izlazne klauzule koja bi se primjenjivala retroaktivno pa će ljudi morati procijeniti žele li ostati u nekretnini ili odustati od nje kao vlasnik i u njoj boraviti kao podstanari. Čak i ako će to utjecati na njihovu kreditnu sposobnost”.

“Čuvao sam municiju tri godine i bio vrlo blag prema bankama. Sada i one moraju sudjelovati u rješenju”, rekao je Milanović. jl, foto: Vlada.gov.hr