Merkel poručuje kako se sankcije prema Rusiji tek nakon inplementacije Minska

angela merkel

Sankcije nametnute Rusiji povezane su s njezinom intervencijom u Ukrajini, a ključ za njihovo ukidanje je potpuna implementacija sporazuma iz Minska koji su u rujnu potpisale ukrajinske vlasti i pobunjeničke snage, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel.

angela merkelU govoru na berlinskoj novinskoj konferenciji s ukrajinskim premijerom Arseniy Yatsenyukom, Angela Merkel je rekla “Uvođenje sankcija je potaknuto određenim razlozima, a njihovo ukidanje može biti odobreno samo ako su ti razlozi uklonjeni”:

“Smatram kako se moramo osvjedočiti potpunom pridržavanju sporazuma iz Minska prije nego li možemo reći da će sankcije biti uklonjene”, dodala je Merkel.

“Sankcije uvedene za područje poluotoka Krim mogu biti uklonjene samo ako dođe do povlačenja ruske aneksije poluotoka, ne gajim previše nade na tom frontu”, izjavila je Merkel.

Rekla je i kako je ukrajinski premijer Yatsenyuk predstavio uvjerljiv plan reformi koje će njegova zemlja provesti. Dodala je i kako će “U nadolazećim danima postati jasno hoće li se u kazahstanskom glavnom gradu Astana održati, za sredinu ovog mjeseca najavljeni, susret između čelnika Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke.

Dogovor iz Minska, kojim su obadvije zaraćene strane iz Ukrajine pristale na primirje i povlačenje paravojnih naoružanih skupina, teškog vojnog naoružanja te svih stranih plaćenika iz Ukrajine, nije uspio donijeti mir u ratom zahvaćene regije istočne Ukrajine.

Obje strane našle su se za pregovaračkim stolom krajem prosinca prošle godine kako bi dogovorile novo primirje no, osim dogovorene razmjene zarobljenika, nije se uspjelo dogovoriti ništa novog, a pregovori su propali. Advance

 

 

GOOGLE ispod bira i objavljuje one reklame i oglase za koje je dobio najviše novca od pojedinih oglašivača! U najvećem broju su to lijepi oglasi, ali ponekad su i prave nakaze koje nam žele uništiti sadržaj od kojih se portal AA ograđuje