kei nishikori marin cilic US Open reuters

U Bosni Hercegovini su s velikim zanimanjem pratili Marinov pobjednički put u New Yorku. Dnevni avaz je izašao s naslovom ‘Prvi Hrvat koji je osvojio US Open: U Čilića srce ‘veliko k’o Bosna’, a u tekstu se ističe i uloga Gorana Ivaniševića kao novog trenera ‘koji je iz njegove igre izvukao maksimum, stabilizirao mu servis i psihu…’

Klix.ba je napisao ‘Čilić pomeo Nishikorija u finalu US Opena za prvu grand slam titulu u karijeri’. Autor navodi i to da je Čilić rođeni Hercegovac koji je u djetinjstvu nastupao za BiH te napominje da je ovo Čilićev najveći uspjeh u karijeri.

Sport.ba piše o pobjedi života te o tome da je Marin Čilić razbio Keija Nishikorija i pokorio US Open.

I srpski mediji su se osvrnuli na Čilićev uspjeh. Mondo.rs piše da je Hrvatska poslije 13 godina opet dobila grand slam šampiona i da je naš predstavnik bez problema u finalu svladao autsajdera iz Azije. Novinar tvrdi da se očekivana borba nije vidjela jer je Čilić odigrao odličan meč, gotovo bez oscilacija.

Sličan izvještaj ima i B92. Prema njemu, Čilić je deklasirao Nishikorija, a on ni u jednom trenutku nije izgledao kao da može do slavlja.

Telegraf.rs napominje da je Čilić najavio da bi mogao napraviti nešto veliko na US Openu i da je to i učinio. Ističe se i uloga Ivaniševića te se tvrdi da je njegovim dolaskom na mjesto njegovog trenera Čilić krenuo uzlaznom putanjom. Napominje se da je hrvatski tenisač fenomenalno servirao te da je imao i visok ritam s osnovne linije.

Slovensko Delo napominje da je Čilić slavio zasluženo i bez problema te ističe kako je Nishikori dobio njihova zadnja tri meča. Slovenci su podsjetili na to da je Čilić propustio lanjski US Open zbog dopinga i da je postao prvi Hrvat nakon 2001. i Ivaniševića koji je osvojio grand slam, a da mu je upravo on postao trener. (Foto: Reuters, Tportal)