Mayales – Koncert posvećen Marku Križanu!

mayales

Ovog petka, 21.3. u 21 sat, prvi put će u zagrebačkoj Tvornici kulture nastupiti osmeročlani zagrebački bend Mayales

mayales

„Koncert u Tvornici odlučili smo posvetiti velikom prijatelju, nedavno preminulom glazbeniku Marku Križanu,” kaže Petar Beluhan, idejni osnivač i frontmen benda pa nastavlja: „S nama je odsvirao par koncerata, ali je značajno utjecao na naš početak. Mentorirao je prve snimke Mayalesa. Zaslužio je da mu kažemo hvala.”

Koncert će obuhvatiti cjelokupni opus Mayalesa: „Od ljubavi”, preko „Mogu i sama”, „Virtual baby”, „Ti dobro znaš kome pričam” do najnovijeg singla „Još te uvijek mogu”, ali i korak dalje.

Osim aktualnih i budućih stvari, na ‘meniju’ su i stari hitovi pa će im se pridružiti nekadašnji članovi – Valerija Nikolovska i Kristijan Beluhan.
Maja Posavec i Aljoša Šerić, također će se popeti na binu kao gosti koncerta, a preslušavat ćemo i 4 pjesme s nadolazećeg, trećeg studijskog albuma Mayalesa. Zanimljivo će biti pratiti u kojem će to smjeru ići. Naime, debitantski album „Svima želim raj za sve” inspirirao je Jamiroquai sa „Space Cowboy”, a na album „2″ utjecali su Young folks.

„Ovo nam je najvažniji koncert, iako malo kasni u odnosu na izlazak albuma. Skovan je bez filozofije, na prijateljskoj kavi. Ali ima tu još nešto… Ime Mayales znači buđenje, svetkovanje, piknik u prirodi i mislim da nam termin prvog dana proljeća u Tvornici baš pristaje,” kaže Petar .

Mayales je poletan, poput proljeća, koje nam stiže s njihovim koncertom 21.3. u 21 sat u Tvornici kulture. Svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite u Tvornici kulture, Aquarius Music Shopovima, te u sustavima www.ulaznice.hr i www.entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznica će biti 80 kuna, pa požurite…

mayales-2

Mayales ukratko:

  • bend koji je stasao sredinom 90-ih kroz festival „Lagano, lagano”. Festival je promovirao mlade snage klupske scene, a sjajni rezultati u glazbi postignuti su pojavom bendova poput Cubisma, Songkillersa, The Bastardza, Mayalesa i drugih.
  • krajem 90-ih objavljuju debitantski album „Svima želim raj za sve” nakon kojeg slijedi razlaz benda
  • autorski dvojac benda – Petar Beluhan i Vlado Mirčeta – nakon 13 godina diskografske stanke objavljuje album „2″, hvaljen od struke i ovjenčan s 3 Porina (za album godine, najbolji alternativni album te produkciju).
  • pozitivan feedback tjera ih da krenu svirati i do sada su nastupali na: Terraneu, trsatskoj Gradini, KSET-u i Pepermintu, a sada se pripremaju i za najveći, ultimativni izazov – veliki pogon Tvornice kulture.