Dvjestotinjak članova zagrebačke organizacije HNS-a napušta tu narodnjačku stranku i priklanja se udruzi “Inicijativa za osnivanje Narodne stranke-reformisti”, izjavila je danas Natalija Martinčević saborska zastupnica, bivša HNS-ovka koja vodi tu inicijativu i prva suradnica Radimira Čačića koji će uskoro odslužiti kaznu zatvora

martincevic

Idući tjedan će udruga i formalno biti registrirana, pa će se znati točan broj članova, ali otprilike ih je 1000, a kroz nekoliko mjeseci osnovat će stranku. Stranka će zauzeti politički prostor centra, a razgovarat će sa svim političkim akterima jer kao koalicijskog partnera nikoga ne odbacuju.

Nezadovoljni smo vodstvom HNS-a, ali nismo promijenili vrijednosti koje ta stranka zastupa, rekla je Martinčević i dodala da HNS danas ima rejting od samo 2,3 posto, a bivši predsjednik Radimir Čačić ga je ostavio na 4,8 posto.

Petar Klipić, donedavni član Predsjedništva zagrebačkog HNS-a, tvrdi da stranka funkcionira kao privatna organizacija, a da bi većina članova ostvarila svoja prava morala bi organizirati sindikat. Po njemu 15 osoba iz HNS-a kruži po radnim mjestima, a ostali služe, prenosi vecernji.hr.

Natalija Martinčević je prošlog mjeseca izjavila da je po njezinim informacijama više od tisuću članova u Varaždinskoj županiji napustilo stranku, a također drugi isključeni HNS-ovac Zlatko Koračević istaknuo je da je iz Uprave HEP-a smijenjen jer nije dopustio miješanje pojedinaca u postupke javne nabave. (Vecernji.hr/Narod.hr)