Skip to content

Marin Čilić pobjednik ATP turnira u Moskvi!

U finalnom dvoboju drugog i petog nositelja turnira, Čilić je bio uspješniji od Španjolca Roberta Bautiste Aguta sa 6:4, 6:4 osvojivši svoj 13. naslov, a četvrti ove sezone nakon Zagreba, Delray Beacha i US Opena

Marin-Cilic

Zadnji Hrvat koji je osvojio turnir u ruskoj prijestolnici bio je Čilićev trener Goran Ivanišević kojemu je to uspjelo 1996. godine.

Čilić je do pobjede protiv Španjolca stigao nakon sat i 25 minuta igre. Bautista Agut je ove godine najviše napredovao. Započeo je sezonu na 64. mjestu, a prije turnira u Moskvi stigao je do 16. pozicije. Međutim, protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom susretu na ATP turnirima nije mogao. Španjolcu je to bio četvrti finale u karijeri i drugi poraz. Ove godine je pobijedio u Stuttgartu i s-Hertogenboschu.

Naš tenisač najviše problema imao je na početku meča. Bautista Agut je dobio prvi gem, a potom imao i dvije “break lopte” za vodstvo 2:0, no Marin se spasio. Do rezultata 3:3 oba su tenisača držala svoj servis, a tada je Marin oduzeo servis suparniku i potom mirno priveo set kraju za 6:4. Ključni trenutak drugog seta dogodio se u već u uvodnoj igri. Čilić je napravio “break” te poveo 2:0, a gem viška održao je do kraja seta i zaključio meč sa 6:4, 6:4. (foto: tennisworldusa.org. HRT)

See also  Vlasta Knezović: Val