Marija Klasiček – djevojka iz susjedstva neiscrpnog talenta i želje za stvaranjem

{youtube}8dmUSpIf22g|500|400|0{/youtube}

Kada Vam je netko ispričao priču o vama?

Prodro u vaš um i ispričao vam vaš osjećaj, vaš trenutak, vašu budućnost i vašu prošlost.

Ovo je jedna takva priča, ispričana na najbolji mogući način. Priča u kojoj je svaka riječ nošena emotivnim vokalom, na valovima zarazne melodije. Priča u kojoj su glavni akteri on i ona, ja i ti, ili možda samo gitara koja priča neku svoju bajku.

S druge strane ovo je samo pjesma, literalno djelo pretočeno u modernu baladu, bez ikakvog ustupka

Uz visoke standarde stvaranja i svjetsku produkciju, uspjeva zadržati jednostavnost i samim time, dodir sa slušateljem.

Tko su autori ove priče?

Dvoje mladih ljudi koji žive glazbu i žive kroz glazbu. Osoba od koje je sve to krenulo je Marija Klasiček – vrckava djevojka iz susjedstva, neuomornog talenta i želje za stvaranjem, potpisuje se kao autor teksta i glazbe, te vrhunski vokal koji nam priča priču.

Cijelu priču je upakirao u moderan aranžman Tomo Bačurin – Lima, dodajući još jednu dimenziju i pokazujući zašto je jedan od najboljih.

Visoke kule i konji u kasu, dođu tek kad oči sklopimo… Zar ne?

lidija klasicak 1

Marija Klasiček rođena je 15. kolovoza 1985. godine u Zagrebu, no odrasta i živi u Bestovju – grad Sveta Nedelja. Osnovnu školu Bana Josipa Jelačića pohađa u Podsusedu, te već tada pokazuje afinitete prema umjetnosti, nadasve književnosti, poeziji i glazbi. Kroz osnovnoškolsko obrazovanje ističe se kao solist te stvara prve kantautorske korake. Sudjeluje na brojnim natjecanjima te se posvećuje pisanju poezije. Kao trinaestogodišnjakinja sudjeluje na brojnim večerima poezije te književnim okupljanjima u lokalnoj zajednici u suradnji sa KUD -om Antun Mihanović iz Bestovja te mnogim društvima diljem Županije.

Po završetku osnovne škole upisuje Ekonomsku, trgovačku i ugostiteljsku školu u Samoboru – smjer ekonomist te se profilira kao vrlo talentiran mladi pisac koji kroz svoje obrazovanje, školu predstavlja na brojnim natjecanjima poput Lidrana. Po završetku školovanja potpuno se posvećuje glazbenom i književnom radu te nastaju njene prve autorske skladbe, pripovijetke i pjesme.

Započinje suradnju sa jednim od najnagrađivanijih skladatelja moderne glazbe g. Markom Tomasovićem, te joj on postaje mentor i učitelj.

Marija pod budnim okom svog mentora pohađa satove pjevanja kod vodećih stručnjaka na tom području, profesorice Ljiljane Labazan te solo pjevanje kod profesora Darija Stulića.

lidija klasicak 2

Nastupa na talent show “S Fortunom do zvijezda” te ulazi u finale među 30 najboljih izvođača, gdje i upoznaje gđicu Ružicu Božić s kojom se sprijateljuje te zajedno odlučuju osnovati grupu iCe*.Iste godine započinje suradnju sa g. Tonijem Eterovićem, glazbenim producentom i aranžerom što rezultira snimanjem prve studijske pjesme pod nazivom “Ledena”.

Početkom godine stvara pjesmu “Dođi polako” s kojom sa grupom iCe* debitira na Međunarodnom festivalu Marko Polo, koji se svake godine u čast slavnog pomorca održava u njegovoj rodnoj Korčuli. Ajsice se ističu kao najtalentiranije debitantice te odabrane od strane festivalskog žirija dobivaju čast sudjelovati u finalnoj večeri festivala.

Marija nastavlja sa skladateljskim radom te iste godine, izlazi iz okvira urbane glazbe te se okreće klasičnim zvucima i sklada baladu pod nazivom „Ni sad”.

Skladba biva uvrštena u finalnu večer najstarijeg hrvatskog festivala, Zagrebfesta. Pjesmu izvodi Hana Hegedušić te Marija osvaja prvu nagradu za najbolji tekst koju joj dodjeljuje g. Siniša Leopold u ime Hrvatskog društva skladatelja.

Krajem 2009. godine Marija Klasiček započinje suradnju s Tomom Bačurinom – Limom, ambicioznim mladim aranžerom što rezultira remixom pjesme „Ni sad”.

Nastaju nove skladbe „Što dođe srcima” s kojom grupa iCe* nastupa na Zagrebfestu 2010, te u suradnji sa Darstu produkcijom snima svoj prvi video spot za istoimenu pjesmu.

Nastaju nove pjesme „Živim za dvoje”, „Have you ever loved at all”, te „Ljubav ima moć” itd. Krajem 2010. započinje suradnju s Mijom Kovač, koja Ajsicama daje potpuno novi zvuk, te zajedno nastavljaju raditi na novim skladbama.

Kroz 2011. godinu dolazio do raspada grupe iCe*, te se Marija pod utjecajem privatnih problema te manjka motivacije udaljava od glazbenog stvaralaštva , ostavljajući snimljene neobjavljene pjesme „Srce tvoje (il tuo Cuore)” i „Chocolada” Također kao autor surađuje sa Željkom Brdar te Ivanom Ivkić

Tokom 2012. nastupa s pjesmom „Chocolada” na Darfestu

Povratak mlade kantautorice glazbenim vodama i okupljanje stručnog i motiviranog tima ljudi.

Objavljuje pjesmu „Srce tvoje (il tuo Cuore)” javnim nastupima na Darfestu i Hitfestu koja je uspješno osvojila srca publike i struke. Pjesma postiže zavidne rezultate sa preko 300 radijskih emitiranja te emitiranjima u 6 zemalja van granica Republike Hrvatske.

U planu su mnogobrojni novi projekti, ali prvenstveno promocija novog, aktualnog singla „Bajke”.