Marcel Hirscher otvara sljemenski slalom, Kostelić ima broj 20

kraljica

Dvostruki pobjednik “Vip Snow Queen Trophyja” Austrijanac Marcel Hirscher otvorit će prvu vožnju sedmog izdanja muškog slalom na Sljemenu koji je na rasporedu 6. siječnja s početkom u 15.05 sati, dok je druga vožnja u 18.10 sati

kraljica

Sa startnim brojem dva nastupit će njegov sunarodnjak i pobjednik prvog izdanja sljemenskog slaloma Mario Matt, a kao treći će startati Šveđanin Mattias Harging.

U prvoj jakosnoj skupini su i Nijemac Fritz Dopfer s brojem četiri, Norvežanin Henrik Kristoffersen (5), Nijemac Felix Neureuther (6) i talijanski slalomaš Patrick Thaler (7).

Na četvrtom slalomu sezone, te prvoj utrci skijaša u 2015. godini nastupit će i šest hrvatskih skijaša Ivica Kostelić, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega. Kostelić će startati kao 20-ti, Zubčić ima broj 57, a zatim slijede Vidović (65), Zrnčić Dim (69), Rodeš (73) i Kolega (80).

“Bio bi zadovoljan plasmanom među 15 najboljih,” kazao je Ivica koji je na Sljemenu tri puta bio drugi, a jednom treći no nikada nije pobijedio.

“Nadam se kako mi ovo neće biti i posljednji nastup na Sljemenu. Ovdje sam imao nekoliko dobrih, ali i nekoliko loših rezultata. Drago mi je što sam još uvijek ovdje.”

Kostelić na prva tri slaloma ove sezone nije zabilježio dobre rezultate. U Leviju nije izborio drugu vožnju, u Areu nije završio prvu vožnju, dok je u Madonni di Campiglio bio 26.

“Dobar rezultat ovdje donio bi mi samopouzdanje za nastavak sezone,” poručio je Ivica i još jednom pozvao navijače.

Izvlačenje startnih brojeva za muški slalom održano je na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Na izvlačenju su prisustvovali najbolji svjetski skijaši, a za građane je bio organiziran i poseban zabavni program. Nastupio je zbor “Izvor” s bendom, te Igor Geržina Sax Lounge Ensemble.

Na prošloj utrci, 2013. godine, muški je slalom pratilo 17.000 gledatelja, a sličan posjet očekuje se i sutra.

Vip Snow Queen Trophy utrke prati više od 500 akreditiranih novinara, izravni prijenos sutrašnjeg muškog slaloma izravno će se prenositi u 25 zemalja, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije – FIS, sljemenska muška utrka 2013. godine bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, odmah iza švicarskog Adelbodena.

STARTNA LISTA

1. Marcel Hirscher (Aut)
2. Mario Matt (Aut)
3. Mattias Harging (Šve)
4. Fritz Dopfer (Njem)
5. Henrik Kristoffersen (Nor)
6. Felix Neureuther (Njem)
7. Patrick Thaler (Ita)
8. Stefano Gross (Ita)
9. Andre Myhrer (Šve)
10. Markus Larsson (Šve)
11. Aleksander Korošilov (Rus)
12. Jean-Baptiste Grange (Fra)
13. Jens Byggmark (Šve)
14. Alexis Pinturault (Fra)
15. Axel Baeck (Šve)
20. IVICA KOSTELIĆ (HRV)
57. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
65. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
69. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)
73. ISTOK RODEŠ (HRV)
80. ELIAS KOLEGA (HRV)

autor: Hina, Foto: Igor Kralj/PIXSELL