Ma tko više šiša te branitelje i njihov šator!

bran sator

Genijalac se ponovno oglasio, i to sa riječima, nikad više sa braniteljima, pogoršalo mu se zdrasvstveno stanje i ima nemirne snove

bran sator

Pogađate tko je taj čudotvorno i jedini na svijetu izliječen od opake bolesti zadobivene navodno ratnim traumama, ozdravio čovjek od PTSP-a…

Netom nakon ostavke predsjednika savjeta za ratne veterane u uredu Ive Josipovića, odmah sutradan oglasio se na radio postaji nitko drugi do bivši savjetnik predsjednika Josipovića, a sada ministar bez branitelja i savjetnika Predrag Matić.

Sve bi to nekako i bilo u redu što taj čovjek priča u eter, da nije već poodavno skužen zajedno sa svojim pomoćnicima Vesnom Nađ i Bojanom Glavaševićem. Samo što nije rekao ili uzviknuo, “ma tko više šiša te branitelje i njihov šator”.

Vesnom Nađ, za koju su mediji ispisali niz tekstova o tom kako je sređivala mirovine velikom broju hrvatskih branitelja kao i invalidnosti uz debele koverte, što bi se u uljuđenoj i zemlji u kojoj je pravosuđe neovisno već našlo na dnevnom redu, i pokrenule se istražne radnje, kao i utvrdili svi elementi, postoji li to kazneno djelo ili ne. Međutim o tom da je postupak pokrenut i da Je Vesna Nađ u nekakvom postupku ni traga ni glasa, ali se za par razbijenih dvojezičnih plastičnih ploča po žurnom postupku provode sudski procesi i skoro svi već bivahu optuženi.

O svemu tom šuti i sam ministar Matić, čovjek koji zapravo ima zašto šutjeti, jer je i sam dijelom nečasnih radnji od primanja odličja za nešto što nije zasluženo do još nekih elemenata koji su jako sumnjive prirode, a što često napominju baš njegovi vukovarci.

Što se tiče samog Glavaševića, o njemu su sve rekli hrvatski branitelji i to ponajviše oni iz grada Vukovara, gdje je “mali” Glavašević zapravo i rođen.

Sam ministar, nedavno se kao duh blijed i skrušen pred herojima pojavio zajedno sa svojim mentorom Josipovićem koji ga kao “jedinog heroja na svijetu diže u nebesa” u već popularnom braniteljskom šatoru gdje već dva puna mjeseca prosvjeduju stopostotni ratni vojni invalidi iz domovinskog rata, kojima se svakodnevno pridružuju razni slojevi društvenog i političkog života, i što navodno jako uznemirava ministra bez tih , ali i ostalih branitelja, čak su ga se i njegovi vukovarci odrekli. Diže ga Josipović u nebesa i na sučeljavanjima predsjedničkih kandidata, ne odustaje taj olako od svojih poslušnika i ulizica, koji su mu uvijek na raspolaganju kada ih zatreba.

Međutim nije to ono što previše zabrinjava (a trebalo bi!) Matića, već je sad krenuo na čovjeka koji je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, predsjednikovog savjeta za veterane, uz dobro obrazloženje za koje Matić niada ne bi imao petlje, a nema je niti sad kada se traži od njega da odstupi jer nije na visini zadatka koji mu je povjeren.

Odmah je to za njega politička igra i spletka i on onako u manirima vatrenog dragew ćosića kad prenosi neku tekmu, grlato pomalo i blentavo i dosadno koristi minute na radio postaji ne bi li sve na svijetu uvjerio kako iza svega toga stoji oporba ili bolje rečeno HDZ, koji je nezaobilazna tema u svim njegovim javnim istupima kao i u istupima mnogih koji su posrnuli i potonuli do te mjere da se više ne može dublje.

To umiljato jagnješce od Matića, kopa rukama i nogama ne bi li napokon sve uvjerio u nešto što nema nikavu vezu sa ničim do” izdaje ” ili još bolje rečeno spuštanja ratne ljestvice na neke niže grane, da bi na kraju on kao takav svoju zadanu zadaću i izvršio te zadovoljio nekakve vesne teršelić i njene plaćenike koji se bahate po hrvatskoj misleći da je hrvatski branitelj niš koristi i glup kao panj, te da ne može skužiti njihove zavrzlame i ples oko minoriziranja heroja obrambenog domovinskog rata i svesti ga na grane, rata u hrvatskoj i otvoriti sve puteve ka nekakvom građanskom međunacionalnom sukobu i na taj način elegantno izjednačiti hrvatsku žrtvu i srpskog agresora, i eto ponovno bratstva i jedinstva, san ovih dvoje i njihovih jataka ostvaren.

Tada bi sam Matić bio sretan kao malo dijete koje se nije popiškilo u pelenu već je na vrijeme upozorilo roditelje i eto se uspjelo popiškiti u tutu.

Naime, kad smo već kod pelena, sam Matić je u šatoru izgledao upravo kao da mu trebaju pelene pa je zaboravio čak i nacionalnu himnu, zajedno sa onim koji ga je doveo na uzici ne bi li prosvjednike nekako navukli na tanak led zajedničkim snagama onako zbunjeni i u čudu, blijedi kao dvije krpe buljeći u prazno i pitajući se što oni tu zapravo rade, jer to, ipak se pokazalo nije njihov svijet, niti njihova raja, to su samo tamo neki teški zavedeni “krelci” koji po Matiću i Josipoviću “nemaju pojma zašto su tu”.

Sam Josipović je bio do te mjere zbunjen da je od mikrofona koji mu je u ruke tutnuo neki HTV-ovac kojeg je dovukao za sobom kao svog kućnog ljubimca, nekoliko puta pomislio onako sav blijed i zbunjen da drži u ruci mikrofon za razglas, što je izgledalo kao da je došao pod šator u najmanju ruku kod onih bradonja koji vole mesa i salate, a ne kod teških stopostotnih ratnih vojnih invalida i podosta teže bolesnih i izranjavanih heroja koji su mu omogućili baš sve što danas kao pravi tajkun ima u neovisnoj i samostalnoj državi koju su mu darovali baš ti isti heroji pred kojima je izgledao kao mali kojem se žuri na tutu…. .Nastavak slijedi…. (D.D.R./braniteljski-portal.hr)