Skip to content

Lužnica u ozračju božićne glazbe

bozicni koncert 3

U srijedu, 17. prosinca, sestre milosrdnice i ove su godine u svoju bogatu koncertnu ponudu Gradu Zaprešiću uvrstile već tradicionalni božićni koncert „Božiću u susret” u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Ban Josip Jelačić

Zbor je publiku oduševio svojim osvježenim adventskim i božićnim repertoarom, a sigurne i emocijom protkane interpretacije odlično uvježbanog ansambla adekvatno su nagrađene dugim pljeskom. Gosti koncerta, višegodišnji česti suradnici Zbora KUD-a Jelačić, svojim su blokom iste tematike oplemenili koncert i također razdragali publiku.

Svoju kulminaciju koncert je dosegao na plakatima i programskim listićima najavljivanim „gostima iznenađenja”, koji su se tek u posljednji trenutak razotkrili u zborovođama, Mateji Petrić i Hrvoju Banaju. U izvedbama dviju Schubertovih skladbi na Goetheove tekstove zaprešićki je bariton Hrvoje Banaj uz izvrsnu glasovirsku pratnju Mateje Petrić pokazao sjajno tehničko i interpretativno umijeće pjevanja njemačkog „Lieda” i dotakao srca auditorija.

Na samom kraju koncerta, zborovi su zajednički izveli svjetsku božićnu himnu „Tiha noć”, a dva dodatka tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama, izmamljena oduševljenim pljeskom publike, grmjela su dvoranom s obije strane dirigentskog pulta.

Ispred Grada prigodnim se govorom publici obratio redoviti gost/domaćin koncerata dogradonačelnik dr. Alan Labus, a ispred KUD-a predsjednica Maja Vugec.

Autori fotografija su: Maja Vugec, Antun Brežanski i s. Berislava Grabovac
Autor teksta pod pseudonimom: Viktor Zmazek

koncert

See also  Najbolji varaždinski bendovi 90-tih na otvorenju Špancirfesta