Lučić-Baroni svladala Venus u finalu Quebeca i osvojila WTA titulu nakon 1998.

WTA Quebec City Mirjana Lucic

Mirjana Lučić Baroni pobijedila je za sat i 23 minute igre u finalu WTA turnira u Quebec Cityju Venus Williams sa 6:4, 6:3, osvojivši svoju prvu WTA titulu nakon 1998. godine!

Za Lučić-Baroni ovo je treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca, odnosno njezinog drugog trijumfa u Bolu na Braču.

Protiv bivše prve igračice svijeta Lučić-Baroni je loše krenula, izgubila je svoj servis u prvoj igri, a kod 1:3 je bila suočena s još dvije break-lopte za potencijalni zaostatak 1:4. No, kada je uspjela izvući taj gem, odmah je u sljedećoj igri oduzela servis Williams, da bi kod vodstva 5:4 još jednom ostvarila break i stigla do prve dionice igre.

Iako je kod vodstva 1:0 u drugom setu propustila 0:40, Lučić-Baroni je prva oduzela suparničin servis i u drugom setu te je povela s 3-1. Dopustila je Amerikanki povratak u drugi set izgubivši servis kod vodstva 4:2 premda je imala 40:15 u toj igri. Ostvarila je zato novi break za prednost 5:3, a potom je prilično suvereno odservirala za meč.

Razmak od 16 godina i četiri mjeseca najveći je između dva osvojena turnira na WTA Touru uopće, dosadašnja rekorderka bila je Japanka Kimiko Date-Krumm, koja je između naslova u San Diegu u Seulu imala stanku od 13 godina.

Inače, bio je ovo treći međusobni susret Lučić-Baroni i Venus Williams i prva pobjeda naše igračice. U prethodna je dva meča ukupno osvojila šest gemova.

Lučić-Baroni je u Quebecu samo nastavila s odličnim igrama s kojima je započela prije gotovo mjesec dana u kvalifikacijama US Opena. U New Yorku je stigla do osmine finala ostvarivši šest pobjeda prije poraza od Caroline Wozniacki, da bi u Quebecu ostvarila pet pobjeda.

FINALE:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) – Venus Williams (SAD/1) 6-4, 6-3

HRT