Likovni program na Cest is d’ Bestu

Poruke

Poruke

foto-galerija

Na 18. Međunarodnom festivalu Cest is d’ Best realiziran je bogati likovni program u kojem je sudjelovalo oko 170 umjetnika/autora. Likovne instalacije koje se svake godine na Zrinjevcu u Zagrebu nadopunjuju i koje imamo priliku vidjeti su: „Rezervat za rijetke i ugrožene životinje” čiji je autor Zlatko Petrović. Lunar je oslikao i nove ugrožene životinje. Zrinjevac postaje drugačiji višegodišnjom instalacijom sa šaljivim stripovskim očima „Zidovi imaju uši, a drveće oči”. Autori instalacije su Vjeran Čengić i Branka Radonić. Instalacija „Poruke” ima za cilj poslati našim sugrađanima poruke kojima bi trebali počinjati dan. Ove poruke sugeriraju lijepe misli i pozitivnu energiju. Autorica je Anja Planinčić.

„Zeko sluša” je nova instalacija koja ljudima daje priliku da ih se čuje na jedan suptilan način. Zeko simbolično pruža svoje uši kako bi na njih ljudi ostavili poruke, onoga što žele da se čuje, te potaknu građane da barem u danima „Cesta” osvijeste svoje želje, strahove, ideje, ljutnju ili sreću. Autorica instalacije je Adriana Tanfara.

Instalacija „Radaušev Petrica Kerempuh” prikazuje lik Kerempuha kao siluetu u obliku plošne skulpture. Skulptura prirodno okruženje prostora u kojem se nalazi koristi kao svoju pozadinu, tako se skulptura i okruženje međusobno prožimaju. Autorica instalacije je Petra Šoltić. „Pastelizacija pločnika” je instalacija koja uključuje svake godine sve više autora kao i djecu. I ove godine se cijeli dan slikalo pastelima po pločnicima na Zrinjevcu. Autor projekta je Mario Vukelić. „Pastelizacija stepeništa na Dolcu” je maštovita intervencija oslikavanja stepeništa prema Dolcu. Stepenište su oslikali: Ivana Periša, Marta Kaleb, Domagoj Mateković, Tomislav Hećimović, Ivan Andrišek, Alen Tomić i Mario Vukelić.

Radaušev Petrica Kerempuh