Skip to content

Likovna kolonija “Stari grad”

Sample Image

U subotu je u Velikoj Kladuši svečano otvorena 6. internacionalna kolonija slikara "Stari grad". Otvorenju je, pored domaćih i inozemnih likovnih umjetnika, sudjelovao i manji broj građana Velike Kladuše, ljubitelja likovne umjetnosti.

Sample Image

Likovna kolonija je održana u organizaciji Udruge likovnih umjetnika iz Velike Kladuše. Generalni pokrovitelj je Vlada USK-a, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Ovogodišnji moto likovne kolonije je bio "Upoznajmo dobre ljude s područja općine Velika Kladuša i USK-a i podijelimo zajedničku radost likovnog stvaralaštva i druženja".

Sample Image

Na koloniji su sudjelovali slikari iz Udruge likovnih umjetnika „Akademija-Art" iz Hrvatske te slikari Srpskog kulturno-umjetničkog društva Prosvjeta i "Vjekoslav Karas" iz Karlovca te "Silicum" iz Siska. Prvi put su sudjelovali i slikari iz Republike Slovenije. Iz BiH, pored domaćih likovnih umjetnika iz USK-a, sudjelovali su i slikari iz ostalih dijelova BiH.

Sample Image

Prigodom otvorenja kolonije, Mirsad Talić je ispred Organizacionog odbora manifestacije istakao značaj ove kolonije, dodajući da usprkos finacijskoj krizi općenito u BiH, velikokladuška Udruga likovnih umjetnika uspijeva održati koloniju. Ovom manifestacijom Udruga likovnih umjetnika iz Velike Kladuše pokušava obnoviti pokidane veze između likovnih umjetnika s područja bivše države, njegujući pritom toleranciju između likovnih umjetnika, rečeno je.

Sample Image

Popis sudionika slijedi uskoro!

Pogledajte 50 foto galeriju!

Akademija-Art.net

See also  Krk - MI.14 - nagrade & događanja