KvARTura stiže na Ribnjak

ko zmaj

ko zmaj

KvART ovski demo bendovi ovoga petka, 6.6., stižu u Park Ribnjak gdje će se od 19 sati održati treći u nizu koncerata u sklopu projekta KvARTura. Na koncertu koji organizira Centar mladih Ribnjak nastupiti će; Kazan, Se’am, K’o Zmaj i Red Boom Bang, dok su bendovi gosti: Altra s Trnja i Pos Coital Silence iz Maksimira.

Kazan

Koncert će otvoriti Kazan, bend koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Priču o njima nemoguće je ispričati bez spominjanja etnOrkestra, projekta koji je nastao 2010. kao rezultat želje glazbenika koji su sudjelovali na etno radionicama diljem svijeta za zajedničkim projektom, te zbog afiniteta članova i želje za većim autorskim izričajem. Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na aranžiranje tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu.

Seam

Nakon njih na pozornicu dolazi bend zanimljivog naziva Se’am; dva mlada izvođača pokazat će nam sve ljepote grunge scene. Bend je nastao 2012. kao side-project gitarista. Ideja je ponukana pretjeranim promoviranjem “konkurencije” i guranjem svojih autorskih stvari pod nos publici. Se’am pokušava obuhvatiti energiju grungea te ostati vjeran glazbeniku i samoj glazbi.

kvartura

Nastavljamo žestoko dalje s bendom koji je i prošle godine stao na pozornicu Ribnjaka, K’o Zmaj – bend koji u dvije riječi svira novi Tsunami. Posljedni u nizu bendova s Ribnjaka je bend Red Boom Bang . Oni za sebe kažu kako trenutno punom parom rade na autorskim pjesmama, ali sviraju i obrade poznatih bendova kao što su: Judas Priest, Scorpions, Boa, Slash’s Snakepit… Tip muzike koju sviraju je funk/surf/hard rock s tekstovima na hrvatskom jeziku.

 

red boom bangSvi bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu “Bundek fest 2014” , Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

KvARTovski DEMO BENDOVI 2014. realizira se usklopu KvARTure, projektnog umrežavanja centara za kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje pet zagrebačkih centara za kulturu: Centar za kulturu i informacije Maksimir, Centar mladih Ribnjak, Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za likovni odgoj. Cilj projekta je razviti i promovirati urbanu kulturu kvartova grada Zagreba te ujedno pozicionirati centre za kulturu kao žarište iste.

Više informacija o rasporedu koncerata i bendovima na: http://kvarturademobendov.wix.com/kvarturademobendovi