Kultni Blondie nastavili su sjajan koncertni niz Špancirfesta

blondie

blondie

Nakon nedjeljnog svjetskog spektakla u hrvatskoj režiji s 2Cellos i Urbanom u glavnim ulogama, njujorčani koji su dio značajnog poglavlja povijesti rocka, dokazali su da još nisu napisali posljednje slovo.

Opušteni, puni pozitivne energije, bili su jako dobro raspoloženi i uoči koncerta, a posebice kada su se popeli na glavnu festivalsku pozornicu kod Starog grada gdje ih je dočekalo više tisuća obožavatelja, dobro zagrijanih nastupima Malehookersa i Psihomodo popa. Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke i ostatak benda odsvirali su 90-tak minuta probrane setliste, sastavljene tako da podsjeti i na dane najveće slave, ali i na recentne albume, a publika ih je pratila od prvog do zadnjeg tona.

Nakon ovako burnog produženog vikenda, glavna pozornica će se odmoriti do petka 26. kolovoza, kada će Kiril Djaikovski i Stereo MC’s, rasplesatiStari grad kao uvod u drugi festivalski vikend, čije će veliko finale biti koncert hrvatskih Rolling Stonesa – Parnog Valjka. Iako će se Stari grad odmarati, koncertni program na Stančiću ide dalje. U utorak nastupaju European Symbolic Orchestra i Terrafolk, u srijedu Deladap, u četvrtak Cinkuši i Laibach, a u petak Darkwood Dub.  Podsjećamo, zbog kiše prekinuti nastup Laibacha održat će se u četvrtak 28. kolovoza na Trgu Miljenka Stančića (nakon nastupa Cinkuša) na kojem su svi koncert besplatni. Kupci ulaznica za Siddhartu/Laibach, koji to već nisu učinili, mogu s njima ući na jedan od preostalih koncerata na glavnoj pozornici Špancirfesta kod Starog grada.

U Županijskoj palači su preko tjedna na redu predstaveRitina škola Kazališta Planet Art (utorak) i SladoledTeatra Gavran (srijeda). U četvrtak 28. kolovoza tamo se vraćaju koncerti – najprije Tedi Spalato, a u petak 29. kolovoza nastupa Tamara Obrovac & Transistria Ensebmle. Galeriju fotki od ponedjeka možete pronaći OVDJE.