Kritično na području Siska

cicka poljana poplava

cicka poljana poplava

U Čičkoj Poljani kod Velike Gorice stanje je iz sata u sat sve gore. Većina cesta je poplavljena. Razina vode podigla se na 330 centimetara, što je za pet centimetara više nego za prošlogodišnje poplave. Za najugroženije stanovništvo počela je podjela kruha, mlijeka i vode, koje raznose članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u koordinaciji sa zapovjedništvom Civilne zaštite. Jedna je osoba evakuirana.

Zapovjednik velikogoričkog stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos ponovno je upozorio mještane da podignu namještaj u ugroženim kućama i osiguraju dovoljnu količinu lijekova i osnovnih potrepština te paze na mogući doticaj vode sa strujom. Zapovjednik velikogoričke Vatrogasne zajednice Boris Turan napomenuo je da vatrogasnih snaga ima dovoljno i da rade koordinirano. Za sve potrebe građani se mogu obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje kod Stare škole ili na telefon 112.

I dalje je kritično na području Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija se već deveti dan brani od poplava. Zaobalne vode već su ugrozile kuće u sisačkim prigradskim naseljima. Ponavlja se scenarij od prije 10 mjeseci. Mještani su ogorčeni, a najavljuje se i novi vodeni val. Nasipi su razmočeni i na rubu izdržljivosti. ‘Najavljen je dolazak još jenog vodnog vala iz Slovenije. On bi trebao biti na razini ovoga ili nešto veći, no s obzirom na stanje ukupne zapunjenosti Kupe, Save te svih retencija koje u sebi sadržavaju gotovo milijardu kubičnih metara vode – svaki novi vodni val može napraviti poteškoće u ovom branjenom području’, izjavio je voditelj Glavnog centra za obranu od poplava Zoran Đuroković. (Foto: Grad Velika Gorica,  HRT)