Kreće 3. ljetni diskont kulture u Cekateu

sunce

sunce

Centar za kulturu Trešnjevka treću godinu uzastopce organizira Ljetni diskont kulture. Prvi dan službenog programa ovogodišnjeg Diskonta, utorak 1. srpnja, otvaramo koncertom Gospel zbora Sunce i Vitomira Ivanjeka. Gospel zbor koji je osnovan 2000. godine njeguje crnačku duhovnu i afričku etno-glazbu. U svom repertoaru ima najpoznatije gospel pjesme: Amazing Grace, Siyahamba, Oh Happy Day, Swing Low, This Little Light of Mine, Go Tell It On the Mountains, Good News, Kumbaya, Booma Lena i mnoge druge. Koncert počinje u 20:30 sati.

Druženje u CeKaTeu nastavljamo 3. srpnja i to na izložbi i tribini Pitaj sportsko zlato. Još jednom predstavljamo izložbu fotografija Zlatne godine – sportaši nekad i sad fotografa Ante Mazgana. Izložbu čine fotografije sportaša iz vremena dok su bili aktivni i mladi ( fotografija sportaša s medaljom ili pokalom) uz fotografije u današnjem vremenu. No, povod za ponovni postav ove izložbe u našoj Galeriji je gostovanje zlatnih sportaša, dobitnika medalja. U goste nam dolaze Nikola Plećaš, Dragutin Šurbek i Ana Tiplić, a o njihovim životnim i sportskim uspjesima, s njima će pod zvijezdama pričati i pitanja postavljati autorica koncepcije izložbe Dubravka Golubić – Krpan. Tribina počinje u 20:30 sati.

Za sam kraj radnog tjedna pozivamo vas da u večernjim satima zaplešete s nama u atriju. Zavrtite se ispod otvorenog neba, plešite engleski i bečki valcer, foxtrot, tango, rumbu, cha-cha-cha i rock ‘n roll… U sklopu programa od 21.30 do 22.00 organizirali smo i malu školu plesa u kojoj će vas voditelj Tihomir Kološić poučiti korake pojedinih plesova.