Kraftwerk kao zvijeze bečkih Festwochen

Tradicionalni bečki tjedni kazališta i glazbe – Wiener Festwochen 2014

Festwochen APA

Glavni će se austrijski grad već tradicionalno i ovog proljeća pretvoriti u jednu veliku međunarodnu kazališnu i glazbenu pozornicu. Naime 9. svibnja započinje tradicionalna bečka manifestacija pod nazivom “Wiener Festwochen 2014” koja se u Beču redovito odvija još od davne 1951. godine.

U razdoblju od 9. svibnja do 15. lipnja Bečane i njihove goste tako očekuje bogata umjetnička ponuda s čak 38 različitih produkcija iz mnogobrojnih zemalja svijeta tj. ukupno 117 izvedbi, a 70 posto ulaznica već je prodano.

Otvorenje ovogodišnjeg festivala održat će se na trgu ispred bečke Gradske vijećnice, a za glazbenu pozadinu će se pobrinuti devet međunarodnih zborova koji će u tu svrhu udružiti i otpjevati skladbu Wernera Pirchnera koja je komponirana baš za tu prigodu.

Vrhunac ovogodišnjeg glazbenog programa festivala označava 3D koncerni niz pod nazivom „Katalog” elektro-pop pionira Kraftwerka. Kvartet će u četiri dana izvesti osam predstava u bečkom kazalištu Burgtheater, a svaka je posvećena jednom od njihovih albuma.

Druga dva vrlo zanimljiva projekta su premijera opere Georga Friedricha Hassa „Kuća krvi” u režiji Petera Mussbacha te novo uprizorenje Verdijevog klasika „Macbeth” Bretta Baileyja.

Više informacija o cjelokupnom programu potražite na www.festwochen.at/