Dan nakon minimalne pobjede protiv Australije u Salvadoru, u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, glavna tema u kampu hrvatske nogometne reprezentacije bilo je stanje ozlijeđenog gležnja Danijela Pranjića. Važan je igrač, prva opcija Nike Kovača za mjesto lijevog bočnog.

hrv aus

Situacija s Pranjićem ne izgleda baš dobro, jutros je hodao na štakama. Ide na pregled magnetskom rezonancijom nakon kojega ćemo znati više o kakvoj se ozljedi radi. Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro i ako Pranjić ne bude mogao nastupiti, Vrsaljko je moguće rješenje, rekao je izbornik.

Na pitanje hoće li pozvati novog igrača umjesto Pranjića, Kovač je izjavio: Saznamo li da je Pranjićev nastup na SP upitan, tražit ćemo neko drugo rješenje.

Na konferenciji je bio i Ivan Rakitić, koji je protiv Australaca u igru ušao u 59. minuti umjesto Luke Modrića. U posljednje dvije utakmice nisu odigrali ni sekunde zajedno.

Igramo zajedno u reprezentaciji već sedam godina. On zna sve moje poteze, a ja znam sve njegove. Nema to nikakve veze, rekao je Rakitić. (foto: Getty Images, HRT)

Odgovori