korana

Rijeke Kupa i Korana i dalje se povlače, ali vrlo sporo. Tendencija pada je oko 2, 3 centimetra na sat… najgore od svega je što ponovo pada kiša…

Korana i Kupa i dalje polako opadaju, no problemi su prisutni na širem karlovačkom području koje je poplavljeno od njihovih bujica koje su noćas doživjele vrhunac.

Po podacima Hrvatskih voda, u 8 sati Kupa u Karlovcu je na 837 centimetara što je ipak 7 centimetara manje od najvišeg vodostaja koji je dosegnula u 1 sat poslije ponoći.

Korana opada još od ponoći, te je pala za 5 centimetara tako da su Hrvatske vode u 8 izmjerile visinu od 840 centimetara.

Voda se povlači polako pa Karlovčani ipak mogu odahnuti. Zečji nasipi i zidovi koji brane Karlovac od njegovih rijeka su izdržali, te sad je na redu da se nastave zbrinjavati svi ugroženi i naravno, da im se, kad se voda povuče, pomogne kako bi lakše sanirali posljedice ove vodene katastrofe. Bit će vremena za analize no izgleda da su sve dežurne službe rukovođene sa Stožerom za zaštitu i spašavanje odradile velik posao i to odlično. No treba tek vidjeti je li baš sve funkcioniralo kako treba, te jesu li se mogli riješiti neki nedostaci.

I dalje je na snazi izvanredno stanje, dok u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje navode da je situacija pod kontrolom, te da se treba pridržavati uputa koje su uputili jučer tijekom dana. Postoji opasnost od zaobalnih voda koje prijete i s porastom nivoa u sustavu odvodnje. (KAportal.hr)

{youtube}hHitTgpWjcM|500|400|0{/youtube}