Karamarkova zapovijed: Ne dirajte mi Dubu!

karamarko
– Nema priče o isključenju Dubravke Šuice!, kratko i jasno u izjavi za Slobodnu Dalmaciju odbio je svaku raspravu o Frankovićevu zahtjevu politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak

karamarko

Zahtjev predsjednika dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a Mata Frankovića koji je u ime svog ogranka poslao prijedlog Predsjedništvu stranke da pokrene postupak pred Visokim sudom časti za isključenje potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice nije pao na ‘plodno tlo’ u središnjici stranke.
Uzburkanu situaciju u Dubrovniku, danas će osobno doći smiriti i glavni tajnik Milijan Brkić.

Poznato je kako je HDZ-ov dubrovački Gradski odbor prošlog tjedna odlučio kako će vijećnici te stranke na Gradskom vijeću glasati protiv izvješća o radu gradonačelnika Vlahušića, te protiv financijskog izvještaja i tako formalno izaći iz koalicije. Unatoč dogovoru, Dubravka Šuica, Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Mario Obuljen nisu glasali protiv. Stoga je lokalni ogranak zatražio od njih da vrate mandate, a kad to nisu učinili, pokrenuli su postupak njihova izbacivanja iz stranke.

– Ma nema to veze sa Središnjicom, to je čisti lokalni sukob i animozitet koji među njima postoji od prvog dana. Sve će biti jasnije nakon današnjeg odlaska Milijana Brkića iz Dubrovnika, tvrdi jedan od članova HDZ-ova predsjedništva.

Dubravka Šuica koja se javila iz Bruxellesa ni riječju nije željela komentirati zahtjev za njezinim isključenjem. Što misli o svojim dubrovačkim kolegama tek je pokazala pjesmom ‘Dubrovačka dječica’ Malog raspjevanog Dubrovnika koju je stavila na svoj Facebook profil.

A tekst te pjesme kaže:,, Dugo već se pripremamo. Da.Da.Da. Nove škerce izmišljamo. Da.Da.Da. Netko svira trubu, netko kontrabas, neko saks pa ćemo na Stradun poć, zasvirat u sav glas. Dugo već smo uvježbani. Da.Da.Da. Akordani, raspjevani…” (Anita Belak Krile/Slobodna Dalmacija)