Karamarko: Tito je zločinac, da sam predsjednik izbacio bih njegovu bistu iz ureda

nenadRebersak (1)
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao večeras gostujući u emisiji HTV-a Javna stvar da je on predsjednik Hrvatske da bi izbacio Titovu bistu iz hola svog ureda.

“Tito je bio zločinac, odgovoran je za velike zločine i njima je ukaljao antifašizam”, naglasio je Tomislav Karamarko.

Govoreći o izboru Jean-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije, Karamarko je istaknuo kako je HDZ zadovoljan tim izborom jer je on bio i njihov kandidat, kandidat pučana, podržavao je njihove pregovore s EU-om. To je iskusan i kvalitetan političar, rekao je Karamarko.

Istaknuo je da su ga podržali i socijalisti, među njima i premijer Zoran Milanović. Upitan o porotivljenju Camerona, Karamarko je rekao kako vjeruje da je stvar o nekim personalnim problemima.

Ne osjećam se odgovornim zbog onoga što je presuđeno Ivi Sanaderu. Svojim dolaskom obećao sam izbaciti korupciju iz stranke i postaviti neke vrijednosti u prvi plan, naglasio je Karamarko.

Upitan o Ini, Karamarko je rekao kako ne dobiva dovoljno informacija o tijeku pregovora s mađarskom stranom, no ono što nas zanima je zaštita hrvatskih interesa u Ini. Istovremeno moramo pokazati da smo prijateljska zemlja prema investitorima te zato tome treba oprezno pristupiti, treba pričekati, naglasio je Karamarko.

Rekao je kako ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom već prelazi u agoniju. Vlada je trebala s odgovornošću pristupiti i upitati se javno jesmo li mi ti koji možemo ovu zemlju voditi naprijed, rekao je Karamarko.

Govoreći o predsjedniku Ivi Josipoviću, Karamarko je rekao kako on u svom mandatu nije ostavio nikakav trag. Oko stvari bitnih za malog čovjeka on šuti, nije kritičan prema SDP-u…

Na pitanje da komentira činjenicu da dok u ispitivanjima javnog mijenja rejting HDZ-u raste, njemu zaostaje pet posto za vlastitom strankom, Karamarko je rekao kako su ankete u funkciji kreiranja javnog mijenja a ne ispitivanja istog. Na izborima smo uvijek buno bolji nego što to kažu ankete. (narod.hr/hrt)

nenadRebersak (1)
Nenad Reberšak