Karamarko o Imunološkom zavodu: Nadam se da će DORH sve provjeriti

karamarko split

Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko danas je u Splitu kritizirao rad Vlade i njenog predsjednika Zorana Milanovića, čiji je program nazvao pričom za malu djecu

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je u Splitu gdje se obilježava 24. godišnjica utemeljenja splitskog HDZ-a. Nakon što je 10 sati položio vijenac na spomenik Franji Tuđmanu, odgovarao je na novinarska pitanja.

Priliku je iskoristio za kritiku Vlade zbog, tvrdi, ekonomske situacije, rasta nezaposlenosti i novog rebalansa. ‘Činjenica da će opet raditi novi rebalans je dokaz da sve zavaravaju’, rekao je Karamarko, ali konkretan odgovor na pitanje gdje bi on rezao i štedio nije dao. Ipak, dodao je da bi trebalo smanjiti porezna opterećenja.

‘Milanović ima jedan jedini program, jednu jedinu rečenicu koju je rekao u jednom intervjuu: ‘Imam lošu vijest za pesimiste, bit će dobro’. To je njihov program, nažalost to su priče za malu djecu’, rekao je Karamarko za kojeg je Vlada nesposobna za za rješavanje poteškoća, a zamjera im i ‘stavljaje akcenta na tzv. ideološku podlogu’.

‘Ono što je najgore, oni svoj nerad i svoj neuspjeh proglašavaju uspjehom’, zaključio je.

Na pitanje je li bilo sukoba interesa kod operacije predsjednika Ive Josipovića odgovorio je kako mu je to teško reći i da treba pričekati što će reći Povjerenstvo za sukob interesa.

Karamarko ne želi ništa prejudicirati kada je u pitanju Imunološki zavod, ali smatra da ima posla za Državno odvjetništvo, te se nada da će oni sve provjeriti.

U 11 sati počela je svečana sjednica Gradske organizacije HDZ-a, a navečer će se održati humanitarna večer HDZ-a. Novac koji prikupe donirat će udruzi ‘Srce’ koja skrbi o djeci s cerebralnom paralizom. (Goran Mehkek/CROPIX, Hina)