“Kairos”: Zaustavljeni trenuci


Likovni postav: Ivan Ožetski, akad. slikar
Na izložbi sudjeluju: Borislav Adamec, Margareta Kranjac, Mira Pongrac i Dragica Zajec.

Sample Image

BORISLAV ADAMEC je rođen u Đurđenovcu. Završio je Učiteljsku školu u Slavonskom Brodu te Višu pedagošku školu i Fakultet za defektologiju. Samostalno je izlagao 1965., 1971. i 1976. godine u Karlovcu, 1973. godine u Hasseltu u Belgiji i Zagrebu 2008. godine. Kao gost je izlagao 1992. godine u HNK u Zagrebu na izložbi slikara Bratislava Lebarića. Sudionik je na grupnim izložbama brodskog likovnog kruga u Slavonskom Brodu 1984., 1985. i 1990. godine. Pohađao je likovne radionice POU-a u Zagrebu, kod Ane Dijane Širić, Petre Grozaj i Ivana Ožetskog.

Sample Image

MARGARETA KRANJC je rođena 1940 godine u Karlovcu. Završila je gimnaziju u Karlovcu. Polaznica je radionica na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Kroz tri godine pohađala tečaj likovnog stvaralaštva u klasama Petre Grozaj i Ivana Ožetskog. Sudjelovala na grupnim izložbama u Pučkom otvorenom učilištu i likovnoj koloniji u Luši.

Sample Image

MIRA PONGRAC je rođena 1944 godine u Zagrebu. Završila Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju u Zagrebu. Polaznica je likovnih radionica na Pučkom otvoreno učilištu u Zagrebu kod profesorice Nade Tepeš, Ane Diane Širić i Ivana Ožetskog. Sudjelovala na grupnim izložbama na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu i likovnoj koloniji na Luši 2006.

Sample Image

DRAGICA ZAJEC je rođena 1937. godine u Slime, općina Omiš. Završila gimnaziju u Splitu i filozofski fakultet u Zagrebu, smjer književnost i jezik. Polaznica je likovnih radionica Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu.

Višnja Botić

visnja.botic@zg.t-com.hr

Akademija-Art.net