Kabinet grafike HAZU – Karina Sladović: Izbor iz donacija

karina sladovic 1

U srijedu, 19. studenog, s početkom u 19 sati, u kabinetu grafike HAZU u Zagrebu, otvara se izložba grafika iz donacije Karine Sladović, koja se može pogleadati do 20. prosinca 2014.

foto-galerijaotvorenje

Karina Sladović donirala je Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti oko stotinu i pedest svojih grafika koje predstavljaju najreprezentativniji dio njezina opusa. Radi se o grafikama od sredine osamdesetih godina prošloga stoljeća na ovamo većinom otisnutih u tehnikama dubokoga tiska koji predstavljaju presjek njezina bogatog stvaralaštva. Kao autorica koja niz godina redovito izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, kako u zemlji tako i širom svijeta, oblikovala je osobni egzistencijalni umjetnički prostor u kojem grafičko stvaralaštvo čini okosnicu njena bogatog likovnog izraza. Integrirajući veliki radni elan, praktično poznavanje tehničkih osobitosti grafike te bogatu imaginaciju stvorila je autonomni likovni idiom prožet nekonvencionalnim likovnim sadržajem i raznolikim oblikovnim permutacijama.

karina sladovic 3

Dosljedna u tehničkoj izvrsnosti svoje grafike bogate naracije, za koje je nadahnuće pronalazila izvan klasičnog komunikacijskog obrasca u okrilju nadrealnog, oblikovala je u zamršeni svijet simbola, višeznačnosti i promjenjivih metričkih figura. Kroz različita stvaralačka razdoblja ostavila je bogati likovni zalog koji će ponajboljim radovima biti prezentiran na izIožbi u Kabinetu grafike HAZU. Izbor od sedamdeset radova iz ove bogate donacije omogućit će uvid u vrsne radove ove umjetnice te dati punu pozornost njenom grafičkom izrazu.

karina sladovic otvorenje 1

karina sladovic otvorenje 9

karina sladovic otvorenje 3

foto-galerijaPogledajte galeriju fotografija s otvorenja!

karina sladovic otvorenje 2