Josipović: Ne razumiju moj projekt promjene ustava

Josipovic

Predsjednički kandidat Ivo Josipović, koji je u petak u okviru izborne kampanje boravio u Koprivnici, poručio je kako se strukturalne promjene u Hrvatskoj mogu napraviti samo promjenom Ustava, a da u HDZ-u ne razumiju njegov projekt

Josipovic

“Mi u Hrvatskoj strukturalne promjene možemo učiniti samo promjenom Ustava. Sve mjere gospodarske politike u ovim okolnostima kada država ne funkcionira i kada institucionalni okvir tjera ljude iz zemlje, jasan su znak da bez takvih promjena nema gospodarskog razvoja, ma kakve projekte stavili na papir”, rekao je Josipović, a na traženje da komentira kritike iz HDZ-a njegovih najava ustavnih promjena, rekao je kako je “problem što ne razumiju taj projekt”.

“Siguran sam da će ustavne promjene i pravi put o kojem govorim zaživjeti nakon ovih predsjedničkih izbora. Priču ćemo preseliti u parlament, u društvo i nadam se da će se za razliku od 2010. godine, kada su se odupirali tome da se uvede nezastarijevanje za ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal, ovaj put i oni uključiti u pravi put”, rekao je Josipović.

Istaknuo je kako želi da i Vlada i oporba vide da neće biti pomaka ako ne krenu institucionalne reforme. “Nemoguće je očekivati da ćemo zadržati troškove kakve imamo, broj jedinica lokalne samouprave kakve imamo te nefunkcionalnost sustava, a da će biti bolje. Neće biti bolje, a da se ne izađe na pravi put”, rekao je Josipović te u druženju s građanima spomenuo kako Hrvatsku vidi podijeljenu na pet do osam funkcionalnih regija. (Foto: Koprivnica.net, Hina)