Josipović besramno koristi patnju djece u kampanji

Trebalo je čak pet godina da predsjednik, iz udobne fotelje na Pantovčaku, shvati kako u Hrvatskoj žive gladna i siromašna djeca

predsjednik

Piše: Željko Primorac/MP

Ivo Josipović sjetio se, nakon pet godina mandata, siromašne djece diljem „ruralne” Hrvatske. U duhu svoje famozne nove pravednosti okupio je na Pantovčaku svu silu nevladinih organizacija, koje ga usput rečeno podržavaju u njegovoj politici, te je konstatirao kako u Hrvatskoj postoji 60 tisuća djece predškolske dobi koja žive ispod granice siromaštva

Trebalo je čak pet godina da predsjednik, iz udobne fotelje na Pantovčaku, shvati kako u Hrvatskoj žive gladna i siromašna djeca. Ta njegova spoznaja slučajno se poklopila sa predizbornom kampanjom kojom Josipović želi osvojiti još jedan mandat na čelu Republike. Možda u tom mandatu shvati kako gladna djeca trebaju jesti kako ne bi bila gladna pa sazove velebni kolegij i pompoznu press konferenciju kako bi to obznanio naciji.

Ivo Josipović nije ništa učinio kako bi pomogao siromašnoj djeci u Hrvatskoj u mandatu koji ostavlja iza sebe. Ustvari, taj čovjek koji je sada predsjednik Hrvatske nije pomogao nikome osim sebi. Licemjerno je i prozirno od njega, nakon što je pet godina sjedio skrštenih ruku, par mjeseci prije izbora skupljati poene na patnji najpotrebnijih- gladne djece. Kako smo saznali iz objavljenih podataka u prvoj kampanji u kojoj se natjecao za predsjednika Republike, Ivo Josipović je iznimno bogat čovjek. Od nasljedstva i drugih izvora uprihodio je čak pet stanova, a posjeduje i golemu novčanu ušteđevinu. Nismo primijetili kako je Josipović otvorio novčanik ili vrata svojih stanova za siromašne Hrvate, a kamoli srce.

Za razliku od njega Urugvajski predsjednik, Jose Mujica, socijalist po političkom uvjerenju kao što se i Josipović deklarira, umjesto državne palače izabrao je farmersku kuću, većinu svoje plaće donira socijalnim projektima, leti socijalnom klasom i vozi Vollkswagen Bubu. Kada možemo očekivati ovakvo ponašanje od Ive Josipovića? Jednostavno, kada postane socijalist. Jer, iako se izdaje za socijalistu Josipovićev socijalizam nema nikakvih dodirnih točaka sa socijalizmom Josea Mujice. Urugvajski predsjednik posvećen je čovjeku, siromašnima i potrebnima. Njegov socijalizam nema dodirnih točaka sa komunističkom oligarhijom iz koje dolazi Josipović. Hrvatski predsjednik, koji pripada generaciji crvenih prinčeva i princeza, socijalizmom se služi kako bi prekrio svoje komunističke i jugounitarističke korijene. Sve je to legitimno i dopušteno u političkoj borbi, ali nije dopušteno i moralno iskorištavati gladnu djecu u predizborne svrhe. Stoga, Josipoviću, miči šporke ruke od hrvatske sirotinje! (foto: predsjednik.hr, makarska-post.com)