Skip to content

Još o Vladi Franjeviću

u promidžbenoj akciji koju trenutno provodi švicarska internet stranica ARTOFFER.COM i CORNÉRCARD, jedno od poduzetništva za izdavanje i tisak kreditnih kartica.

Sample Image

Na internet adresi
www.artoffer.com/Kunstfoerderung-Cornercard-Artist-Partner/?orderby=lastname
nalaze se imena svih pozvanih umjetnika, odnosno motivi njihovih izabranih radova a koje svaki posjetitelj stranica sa boravkom u Švicarskoj moze naručiti za tisak na vlastitoj Master ili Visa kartici. Posebnost je ta, da će ime svakog umjetnika čija će djela biti otisnuta na kartici, također biti publicirano na istoj!

Sample Image

Franjević osobno ovo podrazumijeva kao posebnu čast i priznanje njegovom dosadašnjem zalaganju i radu. Jer, na kraju krajeva, jedini je likovni stvaratelj iz Kneževine Lichtenstein, pa čak i jedini iz svih zemalja regije jugoistoka Europe koji je pozvan na ovu akciju. Da bi se potpunije i bolje razumijela dimenzija ove promidžbe važno je reći da je ARTOFFER.COM internet zajednica međunarodnih likovnih umjetnika koja je osnovana 2001., a danas broji više od 4000 umjetnika te se na njihovim stranicama može naći oko 50000 radova. Od spomenutog broja umjetnika izabrano je njih 110, odnosno njihova 303 rada! O Franjeviću i ovom njegovom najnovijem uspjehu na međunarodnom planu izvještavali su do sad lichtensteinski dnevni tiskovni mediji te online izdanje Croatian Times!

Sample Image

Ovom vrijedi dodati da ce dva Franjeviceva crteza u studenom biti izlozena na skupnoj izlozbi portreta u Mauricijusu a na poziv Deva Choramuna odrganizatora izlozbe. Franjevic je pozvan takodjer prijaviti se na sudjelovanje na 4. Pekinskom medjunarodnom bijenalu likovne umjetnosti iduce godine u Pekingu.

Sample Image

Ako do istog dođe, to ce značiti da već dvaput za redom neslužbeno predstavlja Lihtenstajn na istoj manifestaciji! Hrvatsku je prošle godine, između ostalih na tom bijenalu predstavljala akademska slikarica Dubravka Losić sa kojom je Franjević polazio i završio slikarski smjer na ŠPU-i, Zagreb.

Sample Image

Franjević sudjeluje trenutno sa doniranjem jednog od svojih radova na izložbi u Kunstmuseum-u u Vaduzu odnosno u humanitarnoj akciji sakupljanja financijskih sredstava za gradnju liječničke ustanove SHALOM u africkoj zemlji Burkina Faso, a sve to u organizaciji Udruge za humanitarne pomoći u Lichtensteinu.

See also  EK vijesti 16.3.2017.

Sample Image

Više informacija o Vladi Franjeviću na

ili na Facebooku, ako ste član istog.

Akademija-Art.net