jasen Mesić: NO HRT-a odlučuje o ugovoru sa ZAMP-om za koji postoje sumnje

HDZ-ov saborski zastupnik Jasen Mesić upozorio je da će Nadzorni odbor HRT-a danas na telefonskoj sjednici odlučivati o potpisivanju trogodišnjeg ugovora HRT-a i ZAMP-a “teškog” 67,5 milijuna kuna, a da ravnatelj HRT-a Goran Radman nije objasnio niti opovrgnuo sumnje koje su o tom ugovoru iskazali pojedni članovi NO-a.

HDZ se ne protivi poštivanju autorskih prava ali traži da se to radi na transparentan način, rekao je Mesić na konferenciji za novinare apelirajući da se ne dopusti potpisivanje ugovora dok se ne riješe sva sporna pitanja.

Po Mesiću sporno je to što još nema odgovora što je s potencijalnim sukobom interesa Borisa Sruka, ravnatelja Poslovanja HRT-a, koji je sudjelovao u pregovorima s HDS ZAMP-om a živi u stanu koji je ZAMP ovršio. Što će biti s tim stanom ako se ugovor potpiše, zašto se ide na trogodišnji ugovor i zašto se uvodi klauzula o smanjenju popusta HRT-u u slučaju rasta BDP-a?

Mesić kaže da temeljni ugovor datira iz 1993. godine, a od tada se svake godine potpisuju aneksi tom ugovoru na rok od godine dana.

Ustvrdio je kako je na članove NO-a napravljen pritisak kako bi glasovali za potpisivanje ugovora, s obzirom na odredbu da za iznose veće od deset milijuna kuna NO HRT-a mora dati svoj pristanak.

“Za pretpostaviti je da je u međuvremenu napravljen izuzetan pritisak na te ljude kako bi promijenili svoje mišljenje, a istovremeno nisu bili u mogućnosti dobiti dodatna pojašnjenja”, kaže Mesić.

ZeljkoJelenski Cicarija (6)
Željko Jelenski