Izložba Vlatke Bauer u Krapinskim Toplicama

vlatka bauer 3

vlatka bauer 3

U holu Specijalne bolnice za med. reh. i KB Magdalena, mogu se do kraja ovog mjeseca razgledati radovi Vlatke Bauer koje su rađeni u posebnoj mozaik tehnici sitnim kamenčićima (zrncima)

Vlatka Bauer rođena je 1982. u Vukovaru u kojem je živjela do 1991., kada je bila prisiljena napustiti svoj rodni grad i otići u prognonstvo. Nakon toga živjela je od Zagreba do Hrvatskog Zagorja i Križevaca. Slikarstvom i kiparstvom bavi se od djetinjstva i već je osnovnoj školi dobila priznanje za mozaik. Sudjelovala je na mnogim likovnim kolonijama te imala niz skupnih i samostalnih izložbi. Sudionik je više međunarodnih likovnih kolonija i međunarodnih izložbi. Radovi joj se nalaze u privatnim kolekcijama diljem Europe.

vlatka bauer 1

Prof. V. Jadanec o Vlatkinim mozaicima:
U svojem izražaju Vlatka se koristi pomalo potisnutom tehnikom koja priziva tradicionalnu formu mozaika. Vlatkine teme su figurativne i lako čitljive. Posebnost tehnike je slaganje malih komadića kamena-pijeska što unosi novu dimenziju površine koja se prelama svijetlošću. Uz dekorativni karakter mozaičnih površina otkriva se sklonost jednostavnim simbolima i temama kao što su pejsaž, anđeo, dvoje. Osobni pogled na svijet i zatvorenost u male formate otkriva nam istinsku strast za likovnost.

vlatka bauer 4

vlatka bauer 5

vlatka bauer 2

vlatka bauer 6