Izložba slika Andreje Belić

Andreja Belić

Andreja Belić

Zagreb – Samostalna izložba Andreje Belić „…leti, leti suncokret … suncu u zagrljaj” otvorena je u utorak, 16. rujna, u galerijskom prostoru Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” u Medulićevoj 16 u Zagrebu. Izložene su 24 njezine slike u tehnici tempere na papiru i ulja na platnu. Motivi su suncokreti, priroda, vedute grada… Izložbu se otvorili upravitelj Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” Mirko Hrkač i povjesničarka umjetnosti prof. Vida Pust Škrgulja.

Andrea Belić rođena je 1980. godine u Zagrebu. Kao osoba s cerebralnom paralizom osnovnu školu pohađala je u Ivanić Gradu te u Centru za odgoj i obrazovanje “Goljak”. U Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava u Zagrebu završila je srednjoškolsko obrazovanje i stekla zvanje računalnog grafičara. Još od ranih dana izražava istančan osjećaj za slikanje i obradu boja. Slikati je počela s jedanaest godina. Njezino je geslo “I ja mogu”. Uz neumorne roditelje, velika podrška bili su joj učitelji koji su znali njegovati njezin talent: u Ivanić Gradu učiteljica Danica Ožetski, a u Zagrebačkom centru Goljak profesorica Vida Obratov. U zrelijem likovnom stvaralaštvu prate ju profesorica Vida Pust Škrgulja te akademska slikarica Ivana Ožetski.

Ovo joj je dvanaesta samostalna izložba. Izlagala je na više od dvadeset skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Sudjelovala je na mnogim likovnim humanitarnim kolonijama. Živi i stvara u Ivanić Gradu. Dugogodišnjim radom Andrea je naslikala nekoliko stotina slika i postigla lijepe uspjehe. Dio njezine produkcije može se vidjeti na ovoj izložbi do 15. listopada. (IKA)