Skip to content

Izložba Pavla Pavlovića “Solarfall” / Galerija SC

fab five

Otvorenje izložbe “Solarfall” autora Pavla Pavlovića održati će se u petak, 17., siječnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji SC, u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 31. siječnja, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

… Ljudi su se oduvijek u posebnim trenutcima – od antičkih misterija, kazališnih i vjerskih igara, preko srednjovjekovnih procesija, poklada, neobičnih maskenbala renesanse i baroknih maskiranja u antičke bogove, pa do suvremenih drag-queen balova – željeli prepustiti ludosti, onome zabranjenom i na rubu tabua preuzimajući tuđe uloge s ciljem bijega iz jednolične svakodnevice. Međutim, moguće je gledati i ne prisustvovati, biti emotivno tup, lišen zanosa te se istovremeno naslađivati pogledima na tuđu ludost.

Hide and seek

Ono što konzumiramo preko medija postaje surogat stvarnoga za koje smo preumorni ili preuplašeni, besprekidna onanija koja mrvi naše minute ne ostavljajući nam stvarni užitak, orgazam ili katarzu. Koliko god djeluju veselo, ove slike govore o tjeskobi koju produciraju današnje vrijednosti uzvisujući do ekstrema samobitnost i tobožnju posebnost individue stvarajući od nje autista, odnosno mentalnog bolesnika: tupog, zatvorenog i nemuštog.
(Feđa Gavrilović)

seven samurai

Pavle Pavlović rođen je 2. 11. 1983. u Beogradu. 2004. God. 2008. Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo, klasa prof. Zlatka Kesera. God. 2010. diplomirao slikarstvo pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Živi i radi u Samoboru i Zagrebu.

Untitled