Izložba karikatura u knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu

Nenad Ostojic NEO 1

U prostorima knjižnice Augusta Cesarca na Ravnicama u Zagrebu, 08. svibnja 2014. godine otvorena je zadnja (šesta) izložba turneje karikatura „Nezaposlenima ulaz zabranjen!” . Turneja je u posljednja tri mjeseca obišla šest gradova. „Praizvedbu” je imala u Vrbovcu, a potom smo obišli Sisak, V.Gorcu, Koprivnicu, Karlovac i stigli do Zagreba! Izložbu u Zagrebu otvorili su Višnja Cej (voditeljica), Enes Kišević (pjesnik i dramski umjetnik), Davor Trgovčević (predsjednik HDK) i kolega Nik Titanik. Otvorenje izložbe uveličali su svojim dolaskom i Srećko Puntarić, Zdenko Puhin, Borivoje Dovniković – Bordo (legenda našeg animiranog filma), kao i mnogi drugi. Hvala svima! Da sve na otvorenju ove izložbe prođe savršeno postarale su se djelatnice knjižnice A.Cesarca Nika Čabrić i Maja Pranić.

Nenad Ostojic NEO 3

Turneju je organizirala grupa 100% Hardcore u sklopu promocije hrvatske karikature, koja će i u buduće promovirati karikaturu, strip i animaciju. Ne znam da li je to sasvim slučajno ili ne, ali osnivač grupe je moja malenkost.

Turneja je u potpunosti ispunila sve zacrtane ciljeve! J Medijski smo bili izvrsno praćeni i zastupljeni, dogovorili smo neke radionice, i što je najbitnije „natjerali” smo ljude da počnu razmišljati i pričati o karikaturi.

Nenad Ostojic NEO 4

Ovim putem zahvaljujem HDK-u, a posebno Davoru Trgovčeviću, Zdenku Puhinu i Niku Titaniku na velikoj podršci i pomoči u ostvarenju ovog projekta.

Zahvaljujem i svim djelatnicima knjižnica iz gradova u kojima smo postavili izložbu.

Zahvaljujem svim medijima (tiskanim, digitalnim i radio stanicama) koji su nas pratili tijekom ove turnjeje.

Nenad Ostojic NEO 2

A posebno zahvaljujem kolegi Krešimiru Kvešteku koji je imao hrabrosti priključiti se ovom projektu i upustiti se u ovu avanturu, te koji je svojim doprinosom uvelike doprinio uspjehu turneje.

Nenad Ostojić