Skip to content

Izložba karikatura: Nezaposlenim ulaz zabranjen

karikature

Ostojić, Kveštek: Putujuća izložba karikatura

U ponedjeljak 17. veljače otvorena je prostoru Gradske knjižnice Vrbovec, prva od ukupno šest izložbi karikatura pod nazivom „Nezaposlenim ulaz zabranjen” autora Nenada Ostojića i Krešimira Kvešteka

Tako je u Vrbovcu započela turneja karikatura „Nezaposlenim ulaz zabranjen” autora Nenada Ostojića i Krešimira Kvešteka, koju organizira grupa 100% Hardcore u cilju promocije karikature, crtačke bodlje, koja je danas u hrvatskoj nezasluženo “izgurana” na marginu likovnosti. Izložba donosi pregled njihovih ponajboljih radova unatrag zadnje dvije godine, postavljeno je pedesetak njihovih karikatura, za koje vjerujemo da će vas nasmijati i/ili barem natjerati na razmišljanje.

U izuzetno lijepom izložbenom prostoru knjižnice u Vrbovcu okupio se sasvim pristojan broj posjetitelja. Izložbu je otvorila Marijana Juršetić-Kotarski zamjenica gradonačelnika grada Vrbovca, a otvorenje je svojim stihovima obogatio vrbovečki pjesnik Darko Vidović.

Posebno zahvaljujemo ravnateljici knjižnice u Vrbovcu gospođi Nadi Kušić na velikoj pomoći i podršci pri organizaciji ove izložbe.

Program turneje uključuje šest izložbi u šest gradova u naredna tri mjeseca, tako ćete istu moći pogledati još i u Sisku, Velikoj gorici, Koprivnici, Karlovcu i Zagrebu. Izložba je u Vrbovcu postavljena do 28.02.2014. godine, a potom seli za Sisak.

Dođite i nasmijte se!

banana 

kerum 

kip slobode 

Milanovic 

See also  Najveća javna skulptura od recikliranog otpada