Izložba i radionica Alena Kasumovića

alen kasumovic

alen kasumovic

Otvorenje izložbe i likovna radionica Alena Kasumovića
Variations Of Pshyological Self-portrait
rujna 2014. godine u 18 sati
u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb, Klub HDLU

Na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu, 16. i 17. kolovoza 2014. godine održale su se likovne radionice DIS(this)ABILITY vol.II Alena Kasumovića, studenta slikarstva zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u klasi prof. Duje Jurića. Tema likovnih radionica bila je upoznavanje sa slikarstvom i s tjelesnim mogućnostima koje, iako se ne koriste, postoje.

Izložbom Variations Of Pshyological Self-portrait 27. kolovoza 2014. u Klubu HDLU, Alen Kasumović će javnosti predstaviti svoj umjetnički rad

te radove sudionika nastale na dvodnevnoj radionici. Izložba je autorov likovni dnevnik, osobne bilješke vlastitog raspoloženja i umjetničko istraživanje. Također, savladavanje “pomodnog” velikog formata koji je izazov umjetniku. Radovi nisu samo psihološki autoportret, već potraga za identitetom, ukoliko on postoji.

Na otvorenju izložbe, posjetitelji će biti upućeni u autorove slikarske tehnike i moći će se i sami kreativno izraziti.

Izložba Alena Kasumovića je nastavak umjetničkih događanja na Strossmayerovom šetalištu, čija je svrha promicanje lokalnih umjetnika, a organiziralo ih je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika povodom suradnje na europskom projektu CreArt (Network of Cities for Artistic Creation).