Izložba fra Ante Udovičića i Ivana Mustača

izlozba p

izlozba p

Split – U Pinakoteci franjevačkog samostana Gospe od zdravlja na splitskom Dobrom u subotu 24. listopada svečano je otvorena izložba likovnih radova župnika Gospe od zdravlja fra Ante Udovičića i profesora likovne kulture Ivana Mustača. U prepunoj dvorani Pinakoteke sve je pozdravio gvardijan fra Jakov Begonja.

Autor izložbe “Rudi nebo nad Hrvatskom” Ivan Mustač pozdravio je nazočne, a autor izložbe “Hrvatsko jato” fra Ante izrekao je zahvalu Bogu na daru života i bogatstvu susreta s bratom Ivanom. Akademski slikar fra Branko Ante Periša istaknuo je da:kao što je vidljivo, glavni likovni motiv njihove izložbe jest – letjelica zrakom, zrakoplov, aeroplan, avion, kazao je te protumačio njihovo značenje. Još je rekao da su dva zaljubljenika u nebo i plavetnilo, Ivan i Ante, ujedinjeni oko istoga sadržaja, preko nadrealističkih umjetičkih krila metalnih ptica, i tako ostvaruju svoje nakane leta u visine.
Na kraju programa izvedena je još jedna glazbena točka, a završnu riječ uputila je Zrinka Pillauer Marić, bivša načelnica galerije “Zvonimir” u Zagrebu, koja je ujedno i otvorila izložbu.

Izložba u povodu 23. obljetnice HRZ i PZO bit će otvorena do 31. listopada svaki dan od 17 do 20 sati. (IKA)