Skip to content

Izložba crteža ’36 MOUNTAINS’ u Greti

3b-mountains

Otvorenje: ponedjeljak, 28.04.2014. u 20 sati, Greta Ilica 92, Zagreb

36 Mountains spaja crteže iz cijeloga svijeta. 20 umjetnika je pozvano da se izrazi u posebno dizajniranom blokiću, koje su za nas napravili ekipa Lega Lega iz Osijeka. Blokić je 180 cm dugačak, te ga umjetnici mogu ispuniti kako god oni žele.

Ove godine, 36 Mountains putuje u Zagreb, Ljubljanu i Pariz. Kako radovi putuju kroz više zemalja, očekujemo da će isto tako i reakcije biti drugačije, međutim mi se nadamo da će utjecati pozitivno i inspirativno na promatrače.

Svoje radove izlažu: Jelena Bando (HR), Ludovic Boulard Le Fur (FR), Claire Chauvel (FR), Katrin Coetzer (ZA), Brecht Evens (BE), Frederic Fleury (FR), Davor Gromilovic (RS), Savitry Joli Gonfard (FR), Marija Koruga (HR), Masako Kubo (JP), Guilhem Monceaux (FR), Emmanuelle Pidoux (FR), Zoran Pungercar (SI), Emir Sehanovic (BA), Ana Sladetic (HR), Marko Tadic (HR), Thtf (FR), Vold (SE), Dominik Vukovic (HR)

Ovaj projekt je nastao kako bi izabrani umjetnici mogli pokazati svoj talent na komadu papira, bilo da se radi o jednoj liniji ili kompelksnim crtežima.
Koliko god skromno zvuči, 36 Mountains pruža umjetnicima zajedničku platformu gdje se oni mogu povezati.

To se upravno i dogodilo prošle godine, umjetnici su međusobno počeli izmjenjivati ideje, primjetili smo kako su se međusobno pozivali na sudjelovanja u određenim projektima. Isto tako galerija u Montpellieru, Le Mat, je pozvala naša dva umjetnika da izlažu tamo, Nindža Tiger je već bio, a nadamo se da i Miron Milić ide uskoro.